Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Läheisellä levinnyt haimasyöpä Vastaa viestiketjuun: Läheisellä levinnyt haimasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Läheisellä levinnyt haimasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Läheisellä levinnyt haimasyöpä Vastaa viestiketjuun: Läheisellä levinnyt haimasyöpä

#66083
annyie
Participant

Moi. Ensiksi kiitos sinulle, cambridge, vastauksestasi ja tsempeistä. Olen todella pahoillani siitä, mitä olet joutunut käymään läpi, mutta mukavaa kuulla, että aika on parantanut osan tuskasta ja olen päässyt elämässä eteenpäin.

Tuli tarve tulla tänne päivittämään tilannetta nyt kun ollaan siirtymässä uuteen vaiheeseen taudissa.

Isäni oli pitkään sairaalassa dreenin kautta elimistöön päässeen tulehduksen vuoksi, ja välillä tilanne näytti jo aika huonolta. Tätä ennen isä oli saanut sytostaatteja kolmen viikon välein, ja niiden hoitovaste oli tosi hyvä. Tulehduksen ja yleiskunnon huonontumisen takia sytostaatit jäivät kuitenkin pariksi-kolmeksi kuukaudeksi pois. Joulukuun lopussa ja tammikuun alussa tulehdus oli voitettu ja yleiskunto oli parantunut siinä määrin, että sytostaatit aloitettiin uudestaan ja isä kotiutettiin sairaalasta. Kahden hoitokerran jälkeen lääkäri oli kuitenkin tehnyt päätöksen, että sytostaatit lopetetaan, koska komplikaatioriski on liian suuri. Tämä on nyt sitten iskenyt aika lujaa, vaikka tietysti tiedossa on koko ajan ollut, ettei tauti ole parannettavissa. Kuitenkin hoitojen ollessa käynnissä sitä ikään kuin onnistuu huijaamaan itseään, että kaikki on hyvin.

Välillä pelkään oman jaksamiseni puolesta, ja yritän tasapainoilla tekemisen ja tekemättömyyden välillä niin, etten vaatisi itseltäni liikaa, mutta kuitenkin niin, että saisin asioita tehokkaasti tehtyä. Yritän pysyä mahdollisimman reippaana ja positiivisena, vaikka se on hemmetin vaikeaa välillä. Jännityksellä ja pelolla odotan tulevia kuukausia. Onneksi tulevaisuutta ei voi etukäteen nähdä.