Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#65923
Maya
Participant

Hei!

Olen tänä vuonna 32 vuotta täyttävä nainen, lukeudun kaiketi Pohjois-Suomen puolella asuvaksi.

Kovat vatsakivut ajoivat minut maaliskuussa 2018 kotikuntani päivystykseen, josta minut lähetettiin eteenpäin umpilisäketulehdus epäilynä.
Sairaalassa vatsastani otettiin TT-kuvat, joiden mukaan umpilisäkkeeni oli puhjennut ja minut leikattiin nopeasti. Leikkauksen jälkeen ensimmäiset sanat mitkä muistan oli, että umpilisäkkeeni ei ollutkaan puhjennut.

Olin leikkauksen jälkeen todella kipeä, mutta minut kotiutettiin jo seuraavana aamuna leikkauksesta. Laparoskopiasta oli kyse, mutta ne pienetkin leikkaushaavat tulehtuivat ja söin kymmenen päivän antibioottikuurin. Noin kuukauden kuluttua posti toi mukanaan kirjeen, kutsun kolonoskopiaan. Säikähdin. Kukaan ei ollut kertonut minulle, että tällainen olisi tulossa, ja monen puhelun jälkeen sain kuulla, että leikkauksessa oli tullut ilmi jotain, mitä lääkärit haluavat vielä tutkia tarkemmin. Pari päivää myöhemmin tuli postissa (en ymmärtänyt omakannassa käydä katsomassa) lääkärin teksti, josta ymmärsin, että kyseessä oli syövän esiaste.

Kolonoskopia tehtiin huhtikuussa ja toukokuussa minut lekattiin uudestaan. Laparaskooppinen lisäresektio keekumin pohjaan. Patologin mukaan muutosalueita ei enää tästä löytynyt, kun taas umpilisäke oli ollut sisältään täynnä limapallukoita.

Nyt joulukuussa olin puolivuotis kontrollissa, tt-kuvat siis otettiin vatsasta. Viikko sitten soitti lääkäri. Kuvissa näkynyt 1,8cm:n kokoinen muutosalue josta radiologi oli epäillyt, että kyseessä voisi olla musinoottinen muutos tai vaihtoehtoisesti suurentunut imusolmuke. Viimeisimmän puhelun sain nyt menneenä torstaina. Minulle on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa diagnostinen laparoskopia hipec-valmiudessa, tämä tehtäisiin Oulussa. Leikkauspäivänkin oli Oulu alustavasti antanut, mutta siihen odotan saavani varmistuspuhelun toivottavasti maanantaina. Katsovat tt-kuvani vielä tarkemmin ennen lopullista ajan antamista.

Olen tällä hetkellä aika järkyttynyt ja kärsin todella pahasta epätietoisuudesta. Onneksi on luotettavia Internet-lähteitä, joista olen saanut selvitetyksi mitä tuo Hipec tarkoittaa. Lääkäri lupaili soitella jo eilen, mutta oletan, ettei kuviani ollut vielä katsottu, koska soittoa ei kuulunut. Toivon saavani puhelun maanantaina, koska pitäisi perua niin monta asiaa, jotka olisivat peruuntumassa tuon ennalta annetun leikkauspäivän mukaan. Monta unelmaa rikkoutunut parissa päivässä, mutta olen kyllä alkanut ymmärtää, että terveys on etusijalla.

Koen olevani aika yksin asiani kanssa, mutta on toki ympärillä muutama ihminen, jotka haluavat tukea ja yksi ihminen on valmis jopa lähtemään saattamaan minut Ouluun, jotta ei tarvitsisi vieraalle paikkakunnalle ja vieraaseen sairaalaan kaukana kotoa mennä ihan yksin.

Ajattelin tänne kirjoittaa, kun huomasin, että täällä on ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi mm. tuon hipec-toimenpiteen. Ei tässä kai auta kuin katsoa eteenpäin.

Tsemppiä kaikille!