Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65884
Kuikka
Participant

Hei Millamari – tuosta tunnottomuudesta fyssari sanoi, että se on tyypillistä ja välillä voi olla tunnottomuutta ja välillä ei. Itselläni on kainalon seutu joskus tunnoton ja sitten joku toinen päivä taas ei. Mulla ei ole ollut tuollaista hermotuntemusta. Lähinnä ollut jonkin verran strangeja eli kuivuneita imusuonia, joita fyssari napsauttaa auki ja käden kiristys sen jälkeen poistuu.

Unohdin aiemmassa viestissä kirjoittaa sen, että fyssari myös painotti sitä, että on mikäli itse havaitsee turvotusta kädessä niin siihen on hyvä reagoida nopeasti, jotta saadaan hoito käyntiin (kompressiohiha ensisijainen hoitomuoto kai).

Pääkaupunkiseudulla HUS on erinomaisesti jakanut oppaita ja ohjeita koko hoitopolun aikana. Paljon on jaettu Suomen syöpäpotilaat ry:n oppaita, mutta myös jotain HUSin omia monisteita. Suomen syöpäpotilaat ry:n oppaat löytyvät tästä: https://www.syopapotilaat.fi/potilasoppaat/
Listalta löytyy opas ”Syövänhoidon jälkeinen lymfaturvotus ja sen hoito”, jossa on tietoa imusuoniston toiminnasta ja tietoa turvotusoireista jne. Oppaat löytyy myös sähköisinä versioina jos ei painettua opasta tarvitse.

Tässä vielä yksi löytämäni lymfaturvotuksen hoitoon liittyvä linkki:
http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/syopataudit/syopapotilaan-hoitopolut/rintasyopapotilaan_hoitopolku/potilaan_tueksi/Documents/Rintasy%C3%B6v%C3%A4n%20j%C3%A4lkeinen%20lymfaturvotus%20ja%20sen%20hoito.pdf – mutta toivotaan tietysti, että kukaan meistä ei saa tätä lymfaturvotusta…