Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65879
Millamari
Participant

Kiitos, Kuikka, näistä tiedoista! Minä en ole saanut mitään ohjeita leikatun puolen käden suhteen. Leikkaus oli heinäkuussa ja käsi toimii ja liikkuu kyllä, mutta välillä jokin hermo säihkyy – en tiedä, onko se kipua, mutta sellainen inhottava sävähdys, kun kosken kainaloa tai käsivartta, tulee joskus. Samoin on aika paljon tunnottomuutta. Muuttuukohan se miksikään vai onko koko loppuelämän? Täytyy yrittää tästäkin kysellä, kun tapaan ensi viikolla jonkun sädehoitoani suunnittelevan lääkärin. Jospa hänellä olisi aikaa vastailla joihinkin kysymyksiin.

Onneksi ovat nämä vertaissivustot. Ilman näitä olisin kyllä todella säikähtänyt, kun viidennen syton jälkeen yhtenä aamuna jalkapohjista kuoriutui kaikki iho. Muistin täältä jostain lukeneeni sellaisesta. Cef-ohjelapussa lukee vain epämääräisesti käsi- ja jalkaoireet, muttei selosteta tällaista kuoriutumista. Seuraavalla – ja jahuu viimeisellä – tiputuskerralla kerroin sairaanhoitajalle ihon kuoriutuneen. Hän antoi ohjeen liottaa jalkoja suolavedessä ja rasvata. Minua ihmetyttää, kun kaikki ohjeet olen saanut aina jälkeenpäin – kun jotain on jo sattunut ja olen ollut ihmeissäni. Jotenkin tuntuu, että olisi järkevämpää ohjeistaa etukäteen. No, ei tämä jalkapohjien kuoriutuminen ole elämääni haitannut.

Kovasti olen ihmetellyt itseäni näiden parin viimeisen tiputuksen suhteen. Kun toiseksi viimeinen tiputus oli ohi, ajattelin, etten taatusti mene enää viimeiseen, en vain kestä. Se ajatus helpotti, vaikka tiesin toki, että tietysti menen. Viimeiseen oli tosi vaikea mennä, ovella jo alkoi kuvotus. Ja kun viimeinen oli ohi, ajattelin, että vaikka mikä uusi syöpä tulisi, en ikinä enää ota sytostaatteja. En käsitä, miten niihin tuli niin kauhea kauhu. Jokaisen tiputuksen jälkeen olen ollut puolitoista viikkoa jotenkin täysin pois pelistä – se alkoi tuntua ihan mahdottomalta kestää. Ja sitten tuli sellainen olo, että olen kamala valittaja ja surkea sairastaja ja tyhmä. Miksi tulee niin kauhea olo ja kammotus? Tunnistatteko te muut täällä tällaista?