Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65877
Kuikka
Participant

Palaan vielä leikatun käden varomiseen / sen kanssa elämiseen hoitojen jälkeen kun tätä aihetta on monessa viestissä pohdittu. Kysyin tänään fyssarilta muutaman esimerkkityön/harrastuksen osalta onko ne edelleen jatkossa suotavia vai vältettäviä. Tällaisia vastauksia sain:

Haravointi: on OK mutta ei hyvää pitää välillä taukoja ja ei nyt ihan hirveitä urakoita kannata tehdä
Pihan harjaus harjalla: OK
Ikkunanpesu: OK mutta ei tietystikään tuntitolkulla. Tauotus tässäkin hyvä muistaa.
Viinimarjojen keruu: OK, mutta karviaispensaista totesimme molemmat, että kun ovat niin piikikkäitä niin vaatii kyllä hyvän kädensuojauksen jos aikoo karviaispuskaan vielä kätensä työntää (tuskin riskeeraan kun lähes aina joku piikki on kättäni tökännyt kun karviaisia olen kerännyt)-
Puutarhatyöt: OK, tässä tärkeintä on muistaa käden suojaus, jotta ei mitään bakteeria pääse vain käteen eli suojahanskat.
Soutaminen: on OK
Halkojen pinoaminen halkopinoon: OK (tauot tässäkin)
Lumen kolaus: OK (mutta ei nyt ihan urakalla)
Maton pesu mattoharjalla käsin: OK
Kotitöissä ns. likaiset kotityöt ehdottomasti suojahanskoin bakteerien leviämisuhan takia.

Sanoi, että kannattaa elää mahdollisimman normaalisti jatkossakin. Tärkeää on muistaa tuo käden suojaus, jotta ei mitään tulehdusta tulisi käteen. Itikan pistojen tuomaa kutitusta ei saisi raapia juuri tämän tulehdusvaaran takia. Jos tulee itikan puremista kutinaa niin kannattaa ottaa histamiinia. Bakteeripesäinen yläraajan ruusutulehdus heikentää imusuoniston toimintaa – siksi tämä tulehdusten välttely oleellista. Jos tulee haava tms. käteen niin hyvä desinfioida. Käden rasvaus myös oleellista, jotta käden iho pysyy hyvässä kunnossa. Ja taas kerran muistutti siitä, että leikatun käden olkapäällä ei tule kantaa mitään painavaa laukkua. Näitä ohjeita on ainakin HUSin antamissa ohjeissa mutta laitoin nyt tänään kuulemani jutut vielä tähänkin. Ehdin jo pohtia, että mitähän sitä voi jatkossa mökillä tehdä jos vaikka nuo yllämainitut hommat olisi ei-suotavia. Onneksi ei nyt hirveästi rajoitu tekeminen jatkossakaan!

Kävin eilen sädehoitolääkärin vastaanotolla. 25 kertaa tulee ja alkaa vähän ennen helmikuun puoliväliä. Kun sädehoito tulee vasemmalle puolelle niin ennen sädehoitojen alkua on erillinen aika hengitystahdistettuun sädehoidon opetteluun ja hoidon simulointi/suunnittelu tms. Snorkkelin näköinen suukappale ja nenään kiinnitettävä ”pyykkipoika” on hengitystahdistetun sädehoidon apuvälineet.

Hyvää Loppiaista kaikille!