Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Sururyhmä vanhempansa syövälle menettäneitä? Vastaa viestiketjuun: vanhempansa syövälle menettäneitä?

Vastaa viestiketjuun: vanhempansa syövälle menettäneitä?

Etusivu Keskustelufoorumi Sururyhmä vanhempansa syövälle menettäneitä? Vastaa viestiketjuun: vanhempansa syövälle menettäneitä?

#65813
cambridge
Participant

Olen 48-v, molemmat vanhempansa menettänyt.

V. 2002 äiti kuoli aivosyöpään, astrocytoma gradus III, eli aivosyövistä yksi pahimmista. Hän jostain käsittämättömästä syystä salasi oireitaan meiltä kaikilta. Vasta kun alkoi puhua älyttömyyksiä/harhoja, asia paljastui. Tosin olin jo jonkin aikaa epäillyt hänen terveyttään. No väkisin lääkäriin sitten, 3 cm kasvain aivokammioiden takana, ei operoitavissa. Hänen kuntonsa romahti siten, että parissa kuukaudessa hänestä tuli sängyssä makaava vihannes. Loppu tuli 4kk diagnoosista. Hän oli 54-v.

Isä ei tästä selvinnyt henkisesti ja sairastui itse v. 2009 manttelisolulymfoomaan, imusolmukesyövistä pahimpaan päähän. Ei saanut aikaiseksi mennä lääkäriin oireista huolimatta. Olikin sitten jo levinnyt joka paikkaan. Raskaat hoidot aloitettiin, tauti perääntyi iskeäkseen muutaman kuukauden jälkeen entistä pahempana. Lisää aina vaan kovempia myrkkyjä..ei apua. Hän lähti syksyllä 2010, 64-vuotiaana.

Itse olen oppinut tapahtuneiden kanssa elämään, mutta suru ja ikävä eivät poistu. Lisäksi kolmekymppinen veljenikin sai syövän pari vuotta sitten, toistaiseksi hän on selvinnyt. Pelko perseessä ollaan, koska on oma vuoro.