Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Kokemuksia aromataasiestäjistä? Vastaa viestiketjuun: Kokemuksia aromataasiestäjistä?

Vastaa viestiketjuun: Kokemuksia aromataasiestäjistä?

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Kokemuksia aromataasiestäjistä? Vastaa viestiketjuun: Kokemuksia aromataasiestäjistä?

#65759
HopeaSiili
Participant

Olen nyt syönyt Letrozolia pian kaksi kuukautta. Sivuoireena minulla on tukalantuntuinen hikipuuskahdus, joka tulee säännöllisesti pari, kolme tuntia lääkkeenottamisen jälkeen. Tiedän kyllä että olisi suositeltavaa ottaa lääke aina samaan aikaan päivästä, mutta itse otan Letrozolin joko lounaan tai päivällisen yhteydessä riippuen siitä, milloin minusta on sinä päivänä soveliaampi hetki kokea tuo sivuoireen ”lehahdus”. Hyvä asia on se ettei tuo inhottava tunne hikoilutuksineen kestä kauaa, tavallisimmin vain muutamia sekunteja, mutta ikävä juttu se että se tulee lähes takuuvarmasti päivittäin.

Minulla oli kovat nivelsäryt, etenkin jaloissa syöpähoitojen jälkeen, mutta onneksi ne loppuivat ennenkuin aloitin Letrozolin syömisen. En myöskään ole kokenut että mielialani olisi laskenut – pikemminkin ehkä se on kohentunut viime aikoina.

Olen yrittänyt löytää netistä vinkkejä millaista ruokavaliota hormoniestolääkityksellä olevan kannattaisi noudattaa. Mitään sen erikoisempia ohjeita en ole löytänyt. Joistakin ulkomaisista keskustelufoorumien jutuista on saanut sellaisen käsityksen, että soijaa ei kannattaisi ehkä syödä koska se mahdollisesti voi heikentää Letrozolin vaikutusta, mutta ilmeisesti täysin pitävää näyttöä tästäkään ei ole. Varmuuden vuoksi syön lähes kaikki antioksidanttirikkaat marjat ja hedelmät aamuisin kaurapuuron kanssa aamulla, vasta lounaalla tai päivällisellä otan Letrozolin ja lääkkeen ottamisen jälkeen odottelen pari tuntia kunnes otan Kalcipos-D tabletit. Koska mitään virallista ohjetta ei ole, niin ilmeisesti oikeasti mitään imeytymis- t.m.s. ongelmia ei pitäisi olla ottipa lääkkeet sitten missä järjestyksessä ja minkä terveellisen ruuan kanssa tahansa.