Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#65744
Kia Kolangio
Participant

hei kaikille! kuule Tottahan se oli, minusta osaat kuvata tunteitasi oikein hyvin. ja minä ainakin olen saanut teksteistäsi paljon, lisäksi kirjoitat ahkerasti mikä on hieno juttu. joulusuunnitelmasi kuulostavat myös mukavalta.
ja kuten Tupuna tuossa mainitsee, joulu on parasta ja tarkoituksenmukaisinta silloin kun tekee siitä omanlaisensa.
auts, meinaatko Tottahan se oli mennä tosiaankin töihin vuoden alusta? tosin ainahan voit tehdä suunnitelmaasi muutoksen jos siltä tuntuu, eikö? muistathan tämän?
koska meillä on tämä sairaus, minkä muotoinen tai missä ”tilassa” se kullakin sitten onkaan, niin ollaan hyvällä tavalla itsekkäitä jokainen? sovittu?
itse olen karsinut elämästäni asioita, myös joitakin harvoja ihmisiä, jotka koen kuormittaviksi. ja miettinyt, että näin minun olisi pitänyt toimia jo aikoja sitten. nyt, sairauden myötä, sitä jotenkin osaa sekä uskaltaakin toimia paremmin itsensä parhaaksi. nyt sitä on. rohkeutta. näin tuon itse näen omalla kohdallani.
eli mottoni on: kaikki kuormittava veks elämästäni. piste.
toisinaan taas (toki) pitää siirtyä pois siltä kuuluisalta mukavuusalueeltaan – jotta, mukavuusalueelle on mukava palata takaisin. eli se mukavuusalue pitää jatkossakin kutinsa. ja sitten nauttia siitä.

Tupuna, valtavasti voimia tulosten odotukseen! jokainen meistä tietää mikä urakka se on. toivotaan, tietysti, parasta mahdollista.
kunpa saisit loistavan uudenvuoden lahjan.

Sohvi, kiitos kun kirjoitit tuosta neutraalista suhtautumisestasi. kuten olen itsekin kirjoittanut, sama homma täällä.
kuitenkin, kun menin pari viikkoa sitten lääkärin tapaamiseen kuulemaan uutisia sairauteni tilasta, niin tunnistin tunnegalleriassani myös pelon ”jyskettä”. kyllä tuon tunteen kanssa pärjäsi, mutta sain totisesti vinkkiä siitä millaista elämä olisi jos tuo jyske olisi koko ajan, tai edes päivittäin, riesana.
eutanasiasta. toisaalta kannatan sitä, toisaalta en. kimurantimpi juttu. vaarana nimittäin on, mittavana sellaisena, että yksilö tahtoisi sen vääristä syistä. kuten esimerkiksi läheisiä säästääkseen tai jopa heidän ”toivomuksesta”. kuten tiedämme, rakkautta ei suvun keskeisissä ihmissuhteissa välttämättä ole. ei myöskään avioliitoissa, ei edes lapsi-vanhempi-suhteissa. ei olisi yllättävää että perijät kiirehtisivät vanhuksen kuolemaa. näin raadollinen ihminen on. ikinä ei voi tietää.

en myöskään ihmettele tuota Sohvin mainitsemaa huonoa itsensä kohtelua. olen tehnyt sitä itsekin. henkiset traumat sekä niistä kumpuavat psyykkiset kärsimykset saattavat olla niin sietämättömiä ettei välitä enää. ei oikeastaan välitä, piittaa, enää mistään muusta kuin siitä, että saisi päänsä sekaisin sekä ennen kaikkea tukittua kipeät tunteensa, jotka ovat jo itsessään tappavia taikka vähintäänkin invalidisoivia.
ei tietenkään viisasta toimintaa, koska kierre on valmis ja tuska sen kuin pahenee.
toiseksi juominen, narkkaaminen, ylensyönti ja muut riippuvuudet ovat oikeastaan sisäänrakennettu pyrkimys selviytyä, yksilön epätoivoinen keino ylittää kestämätön hetki sekä tunne. mutta kuten todettu ja enemmän kuin hyvin tiedetään, kierre vain voimistaa pahaa oloa.
älyn tai ”reippauden” kanssa ei tällöin olla tietystikään missään tekemisissä. kuten joskus joku lipsauttaa tämmöistäkin, yhä vain, vaikka tietous esim riippuvuuksista alkaa olla jo kaikkien saatavilla.

Sohvi hyvä, sama vika rahikaisella tuon liikkumisen kanssa :(
olen nykyisin törkeän saamaton. ehkä meidän molempien pitää YRITTÄÄ enemmän? heko, olipas taas lause, taikka idea. mutta silti!

kutina valitettavasti jatkuu ja jatkuu mutta kyllä sen kanssa edelleenkin elää voi.

eipä taas tällä kertaa muuta kuin oikein, oikein leppoisaa joulunalusaikaa kaikille! olette ihania tyyppejä.

parhain terveisin, Kia

  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 7 months sitten Kia Kolangio.
  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 7 months sitten Kia Kolangio.