Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen Vastaa viestiketjuun: rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen Vastaa viestiketjuun: rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen

#65718
Kuikka
Participant

Heti ekaksi toivottelen minäkin Viilikselle tsemppiä leikkaukseen! I

Tuosta haravoinnista oli maininta Rintasyöpäpotilaan oppaassa näin: ”Yläraajan turvotus voi haitata käden toimintaa ja altistaa tulehduksille. Leikatun puolen käden toimintaa ei tarvitse erityisesti rajoittaa ja kohtuullinen lihaskuntoharjoittelu saattaa jopa vähentää käden turvotusta. Yläraaja voi kuitenkin alkaa oireilla esimerkiksi haravoinnin, sauvakävelyn tai raskaan kassin kantamisen jälkeen.” Olisko sitten niin, että yksipuolinen ja pitkään toistuva samanlainen haravointiliike voi altistaa turvotukselle ja tulehduksille? Toivon niin paljon sitä, että ei vaan tulisi tuota lymfaödeemaa, jolloin tulisi kompressiohiha käyttöön. Fyssari tällä viikolla jälleen korosti sitä, että pitää muistaa, että leikatun puolen olkapäälle ei tule laittaa mitään painavaa laukkua kantoon. Reppu on OK kun siinä paino jakaantuu tasaisesti.

Tänään lääkäri kirjoitti mulle jo 5-vuotta kestävän hormonihoidon Tamofen-reseptin (käynti oli 4. syton jälkeen), jonka aloitan samana päivänä kun on eka sädehoitopäivä ensi vuoden puolella.

Liikkuminen on minullakin päässyt 3. syton jälkeen selvästi vähenemään. Tuntuu, että on sellainen yleisväsymys päällä. Lääkärin mukaan on tyypillistä tässä vaiheessa että alkaa potea ns. hoitoväsymystä kun onhan tämä pitkään kestävä hoitoputki. Mutta voiton puolella ollaan sytohoitojen osalta, kyllä kaksi viimeistä sytoa menee kun tietää, että sitten ne on hoidettu.