Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#65702
aulisjii
Participant

Hei kohtalotoverit!

Minulle tehtiin RALP 13.9. 2018 TYKS:ssä. Se onnistui hyvin. Oli kivuton ja nopea toimitus. Pääsin leikkausta seuraavana päivänä kotiin. Alkuun oli hankalinta katetrin aiheuttama jonkinasteinen kipu istuessa kaks viikkosen loppuvaiheessa. Se oli pientä suhteutettuna kokonaisprojektiin.

Keväällä -18 koepalojen perusteella Cleason pisteet olivat 4+3. Toisessa kohtaa samassa epikriisissä puhuttiin kyllä 4+4 pisteistä. Hoitoneuvottelussa heinäkuussa valitsin radikaalileikkauksen. Toinenkin vaihtoehto toki oli; 6-12 kk hormoonihoitoa ja sädehoito.

Urologi soitti patologin lausunnosta ja kertoi: Syöpä olikin vielä agressiivisempi eli pistteet olivat 5+4=9 l. melkein täydet 10. Vasemmalta puolelta jouduttiin erektiohermot uhraamaan. Imusolmukkeet poistettiin lonkkavaltomoiden ympäriltä. Toiselta puolelta 10 ja toiselta 9. Ne olivat puhtaat. Kuvantamisissa (tt, luuston gamma ja eturauhasen MRI)ennen leikkausta ei näkynyt mitään pahalaatuista.

4.12.-18 kävin kolmen kk:n kontrollissa. PSA oli 0,093. Virtsanpidätyskyky oli miltei kunnossa. 1 vaippa menee per vrk. Se varmaankin hoituu kuntoon melko pian. Erektiosta ei ole näkynyt merkkejä. Kirjoitti Sildanefilia ja sanoi, että pari kertaa viikossa voi kokeilla. Jatkuvalla erektiolääkkeen syonnillä on hyvin markinaalinen vaikutus, sanoi hän. Ei oikeastaan kannattanut popsia jatkuvasti hänen mukaan. Virtsaamisen mittaustesti osoitti, että se on heikohko. Se on hyvää kuitenkin, kun jäännösvirtsaa ei jäänyt kuin 59 ml.

Seuraavan kontrollin hän määräsi kolmen kuukauden päähän, kun PSA ei ollut mittaamattomissa. TYKS:n mittaustarkkuus (pyrkimys kehittää, virittää) on 0,003 (sen alle lienee mittaamattomissa). Hyvä kun kontrolloidaan, on niin agressiivinen syöpä kysymyksessä. Samalla uusitaan tuo virtsan mittaus. Hälytysraja PSA:lle on 0,2. Jos sinne kipuaa, lienee jatkohoidot paikallaan.

Lieköhän kellään ollut tommosia lukemia eka kontrollissa? Kuinka kauan pysyneet siedettävinä? Niistä olen kiinnostunut. Eniten askarruttaa hormoonihoidot, jos sille tielle joutuu…kuumat aallot, rintojen kipu, väsymys. Sädehoito ei niinkään ajatteluta. Vaikka pitäisi kai vain mennä päivä kerrallaan. Enhän vielä tiedä, mikä on tilanne maaliskuussa.

Tsemppiä kaikille keskustelufoorumilla!