Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen Vastaa viestiketjuun: rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen Vastaa viestiketjuun: rintasyöpä, sytostaattien haitat, elämää hoitojen jälkeen

#65684
Myy79
Participant

Hei Pauliina78!

Kiitos myös sinulle kovasti ajatusten jakamisesta :) Tulee tunne, että ei ole yksin näiden kipeiden ja hankalien ajatusten, tunteitten kanssa! Seksuaalisuus on kuitenkin sellainen aihe, josta ei tule helposti puhuttua missään vertaistukiryhmässä ja aika moni tämän minun syöpäni sairastaa n. 70-vuotiaana, että siinäkin mielessä kokee välillä olevansa tosi yksin tämän muuttuneen seksuaalisuutensa kanssa. Mukavaa, jos olen jotenkin pystynyt auttamaan sinua.

Mulle tuli jotenkin tämän meidän viestittelyn jälkeen sellainen fiilis, että eiköhän me tästä vielä päästä tasapainoon tämän asian kanssa ja kaikki käy vielä hyvin. Usko pois! Kyllä mussa vielä on sellainen vahva toive, että tästä selvitään. Pakkohan sitä on ajan kanssa tähän sopeutua kun ei niitä munasarjoja ja kohtua enää saa takaisin ja keho ei enää toimi luonnollisella tavalla itsestä riippumattomista syistä. Surullista se on joka tapauksessa, mutta niin lopullista, valitettavasti. Emättimen kostumiseen kiihottumisen yhteydessä tietysti vaikuttaa myös muutkin kuin estrogeeni. Sehän on psyykkinen asia, korvien välissä oleva sellainen, että onneksi me ihmiset ei olla pelkästään hormooneja vaan myös paljon muuta. Sun operaatio oli toki jonkin verran erilainen kuin minun.

Tärkeää mun mielestä on , että saa itsensä niin hyvin kuin mahdollista tasapainoon uuden kehon kanssa ja pystyisi elämään mahdollisimman hyvää elämää sen kanssa kuin mahdollista. Nauttimaan myös hyvästä läheisyydestä ja seksistä. Ja ihanaa olisi myös, että tietysti pysyisi terveenä.