Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#65480
Salamatkustaja
Participant

Hei Mintsu!

Kylläpä sinulle osui suolistosyöpä nuorena…minä olin pelokkaan ja surullisen lisäksi myös vihainen sairastuttuani ’vain’ 50-vuotiaana! En muuten ole yhtään ihastunut, kun jotkut ’vähättelevät’ huonoa tuuriani kommentoimalla, että ’ovat lukeneet joka kolmannen sairastuvan syöpään’. Niin niin, muttei sentään viisikymppisenä eikä varsinkaan 33-vuotiaana! Toivottavasti vointisi kohenee ja pääset pian palaamaan normaaliin elämään.
Minunkin kasvaimeni oli 4cm kokoinen, mutta sigmassa ja onnekkaasti vain suolen sisäänpäin kasvaneena ja koska imusolmukkeeni olivat puhtaita, pääsin paljon vähemmällä kuin sinä. En tarvinnut mitään liitännäishoitoja, vain seurantaa.
Muuten, minua kiinnostaisi, miten Suomessa seurataan minunlaisiani tapauksia? Olen hoidossa Espanjassa julkisella puolella, ja seurantaani kuuluu joka 6. kuukausi verikoe, vatsaultraääni ja keuhkoröntgen. Ensimmäinen kolonoskopia tehtiin 6 kk leikkauksen jälkeen, seuraavaa suunnitellaan ensi kevääksi, jolloin tulee täyteen 2,5 vuotta sairastumisestani. Onkologiani näen aina jokaisen koerypäkseni jälkeen.

Mukavaa syysviikonloppua kaikille!