Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65476
Millamari
Participant

Hienoa kuulla sädehoidosta, koska minullakin se on edessä joskus tammi-helmikuussa – ja vasemmallapa tietenkin. Tupuna, lohduttaa minua, kun kerrot, että elämä alkaa vasta kolmannella viikolla sytojen tiputuksen jälkeen. Ihan sama on tilanne minullakin – masentaa olla lähes kaksi viikkoa ihan pois pelistä. Vaikeimmat oireeni ovat edelleen suolisto-oireet – olen kahdesti joutunut ripulin takia päivystykseen. Ihan kamalaa, nöyryyttävää, inhottavaa oireilla näin. Lisäksi olen ihan uuvuksissa ja pienikin kumartelu aiheuttaa pyörrytystä. Kodin vanki olen puolitoista viikkoa tiputuksen jälkeen, ja sittenkin vielä pelottaa lähteä pienellekin lenkille, koska uuvun ja sydän hakkaa parin sadan metrin jälkeen. En kyllä etukäteen osannut kuvitella, miten kurjia nämä sivuvaikutukset voivat olla. Masennusta vastaan saan todella taistella – välillä haluaisin vain itkeä vollottaa.

Tottahan se oli, oletpa saanut tavata lääkärin monta kertaa verrattuna minuun. Minulla oli yksi onkologin tapaaminen leikkauksen jälkeen ennen hoitojen aloittamista, toisen tapaamisen tappelin itselleni allergiaoireiden takia (se kesti 7 minuuttia) ja nyt on neljän syton jälkeen tulossa tapaaminen.

Syöpäsairaanhoitajat ovat ihania, mutta omahoitajaidea ei ainakaan minun kohdallani toimi lainkaan. Aina on eri hoitaja niin tiputuksessa kuin puhelimen päässä. Samoin lääkäri on eri kuin ensimmäisellä käynnillä, mikä on pettymys, sillä ensimmäisen käynnin lääkäri oli kerta kaikkiaan ihana. Välillä tuntuu, että liukuhihnalla mennään. Mutta muistan toki olla kiitollinen, että saan julkisella puolella hoitoa enkä joudu maksamaan itseäni hengiltä.