Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65437
Sohvi
Participant

En ookkaan tosta alkujutuistani kertonut kun keskittynyt nyt tähän tilanteeseen ( tai koko ajan keskityn vain siihen mikä on ja siksi en esim tosiaan mitään blogeja luke tai suomi24. Täällä kiva olla teidän kanssa!

Multa tosiaan leikattiin 14 imusolmuketta ja kahdessa oli syöpää. Kasvain oli 3 cm. Se saatiin tosi kauniisti pois, rinnasta(jos olen sivuttain) ei juuri mitään huomaa. Leikkaus ei tuntunut missään, kävelin kotiin tultua 15 km sen dreenipussini kanssa ja muutenkin olin tosi hyvässä kunnossa. Oi, kumpa leikkauksella olisi tää ohi. Mutta mun on hormonaalisperäinen ja siksi sytot. Käteen tuli kirraustunnetta ja kävin 3 kertaa kirralla fyssarilla. Aivan mahtava mimmi siellä. Sanoi, että mulla niin kova kipukynnys, että pystyi kunnolla narskutella niitä solmukkeita mun kädessä. Käsi tuli hyvään kuntoon tosi pian, paljoa en ittekseni sitä jumpannut. Pitääkin pitää mielessä jos säteiden jälkeen tulee sama tunne, että pääsis uudestaan.

Eka syto(mulla 3 Dokea ja 3 CEF). Ekan jälkeen ei mitään. Mutta sitten se yskä iski ja valehtelematta oon yskinyt tuolta lokakuun alusta tähän päivään. Olin jo tulossa parempaan kuntoon, mutta toka syto dumppasi kuntoa alas. Ilman yskää olisin aika kivassa kunnossa. Liikkua olen jaksanut vähän(mun mailmassa ihan nollatasolla) Yritän armahtaa itseäni ja miettiä, että haloo, oon jo 51 v, voi kai sitä rauhottua vähän muutenkin. Toka syto meni samalla kaavalla. Kuudentena päivä kielituntemuksia ja makuainemuutoksia, mutta aika pientä. Yskä jatkui tosi pahana, joten en mennyt töihin kun vasta viime viikolla. Tänään oli kolmas syto. Joka kerta ollut eri hoitaja,ei haittaa koska ovat tosi hyviä kaikki ja päteviä, ei kai sitä niin luxusta tartte olla että sama olisi. Tänään oli supermiellyttävä tyyppi. Koska rupesin yskimään, niin välillä pistettiin poikki koska tuli outo tunne kurkkuun, sain kyllä henkeä, eikä musta ihmeellistä, mutta hän oli huolissaan. Laittoi sitten myös vähän suoneen kortisonia auttamaan ja yskä loppuikin.

Ens kerralla alkaa CEF. Siinä joudun sytoaamuna ottamaan 6 tabua kortisonia(mutta ei edellisenä iltana, niinkuin nyt otan ja sytopäivänä aamulla ja illalla) ja sit oli joku muu lääke. Ne otetaan tunti ennen hoitoa. Katotaan mitä Keffi tuo tullessaan..

Se markkeriarvo oli laskenut, eli siitä ei tartte olla huolissaan, eikä mulla vielä ole extralabraa, vaan seuraava sytoviikolla. Toka kuvauskin on sitten varmaan siellä tammikuussa kun loppuu. Ja sitten alkaa ne säteet kai helmi/maaliskuussa. Ja argh!! sitten se hormonihoito!! Se tulee olemaan 5-10 vuotta. No hyvällä säkällä, kun olen jo näin ”vanha” ei tuu pahoja oireita, enkä todella lue (taaskaan) mitä se muille aiheuttanut. Periaatteessa mulla vois vaihdevuodeoireet olla jo nyt, mutta ehkä liikunta ja terveet elämäntavat on pitäneet ne tähän asti poissa. Tässä teille nyt tällänen yhteenveto Sohvista.
Saatte ottaa mun mottoni: Jos et voi muuttaa tilannetta, muuta asennetta <3 koska ei tässä oikeasti muuta voi.Elämä kantaa <3
edit: mottoni ei ole tarkoitus ärsyttää, se vain on itseäni auttanut monessa asiassa kun yritän vänkätä jotain vanhalla tavalla enkä siihen pysty <3

  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 9 months sitten Sohvi.