Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65432
Kuikka
Participant

Nimimerkille Millamari – kysymyksesi lääkäreiden tapaamisesta mulla on mennyt ja tulee menemään näin Meilahden syöpiksellä: ennen sytostaattihoitoa oli ekan kerran onkologilla käynti, toka käynti oli ensimmäisen sytohoidon (doke) jälkeen ja kolmas kerta on 4. sytohoidon (eka CEF) jälkeen. Sen jälkeen ei ole varattu aikaa enää onkologille vaan seuraava aika on sädehoidon puolen lääkärille tammikuun alussa. Ei ollut sama lääkäri toisella tapaamisella, saa nähdä onko taas kolmannella kerralla eri onkologi.

Mulla on takana nyt 3 ekaa sytoa (doke + Herceptin pistoksena). Seuraavat kolme onkin sitten CEFiä, josta moni kirjoittaa saavansa enemmän väsymystä yms. Kunhan sytohoidot ohi niin sen jälkeen 3-4 viikon tauon jälkeen alkaa sädehoidot, joiden määrästä ja kestosta en vielä tiedä. Herceptin-pistokset jatkuu myös sytojen jälkeen kai 3 viikon välein n. vuoden ajan (yhteensä 17 pistosta, nyt olen saanut vasta 3).

Olo on pysynyt vielä aika hyvänä, samoin mieliala pääosin aika tasainen – toki välillä tulee alakuloisia hetkiä kun eihän tämä syöpä ja sen hoitoputki ole samanlainen tauti kuin esim. selkeä sydämen pallolaajennushoito, jossa ns. ongelma hoidetaan pois päiväjärjestyksestä ja ihminen toipuu ja jatkaa elämäänsä pääsääntöisesti varmaan syövän saaneita huolettomampana. Itselläni on tässä matkan varrella kokoajan kummitellut ja varmaan kummittelee lopun ikää syövän uusiutumisen pelko ja vaara. Mulla on huono piirre se, että stressaan mahdollisia tulevia mm. hormonilääkityksenkin mahdollisesti tuomia oireitakin etukäteen – tuntuu, että tämä hoitoputki tulee olemaan todella pitkä kun tulee tuo hormonilääkityskin ja aika masentavia juttuja blogeissa on ollut luettavissa lääkkeen sivuvaikutuksista. Tiivistetysti sanoisin näin, että nyt olotila on ihmeen hyvä kun saan nukuttua ilman hikisiä vaihdevuosihikoiluja tms. oireita ja sekä leikattu käsi että sytokäsi on vielä aika hyvässä kunnossa – mutta mikä mahtaa olla käsien kunto kunhan kaikki sytot ja sädehoidot on viety läpi? Tuttuni,joka on käynyt läpi syto- ja sädehoidot pari vuotta sitten sanoi, että hänelle tuli leikatun käden kainalon kohdille sädehoidon jälkeen valtava kiristys (sädetys kai sai aikaan kiristystä leikkaushaavan kohtaan tms.) ja käden liikerata jäi sädehoidon jälkeen todella pieneksi – mutta sai hoidettua kätensä sidettävään kuntoon kun kävi pitkäkestosesti tiiviiseen tahtiin osaavalla fysioterapeutilla, jolla myös lymfaosaamista tms.

Yritetään nyt vain tarpoa läpi nämä hoidot ja toivotaan meille kaikille parasta mahdollista tulosta/hoitovastetta!