Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65407
Kuikka
Participant

Noista suolisto-oireista; omalla kohdallani suolisto-oireet on olleet melko vähäiset, tosin olen vasta kaksi Doke-sytoa käynyt läpi. Tokan kerran jälkeen oli lievää ummetusta. Näiden ekojen sytojen jälkeen oireina lähinnä silmien kuivuminen, lihaksissa jotain tuntemuksia ja väsymys. Ensi viikolla kolmas syto ja sen jälkeenhän vaihtuu CEF-hoidoksi loput 3 sytoa – niistä kuvittelen saavani enemmän oireita, eikös CEFissä tule mm. etovaa oloa ja vielä enemmän väsymystä?

Hintriikan toteamus, että leuka rintaa päin ja kohti uusia koettelumuksia on varsin osuva – juuri tällä periaatteella itsekin yritän hoitoputkea käydä läpi. Mulla sädehoidon suunnittelu on tammikuun alkupuolella mikäli sytot menee suunnitellun aikataulun mukaan. Ilmeisesti viimeisen syton ja sädehoidon välissä on 3-4 viikkoa ennen kuin alkaa sädetys. Mieliala vaihtelee normaalista ”no näillä mennään” mielialasta lievään alakuloon – en voi olla ajattelematta sitä mahdollisuutta, että ei tämä hoito välttämättä jää ainoaksi hoitoputkeksi kun kuitenkin osalla rintasyöpä uusiutuu. Niin paljon olen lukenut blogeja, joissa hyvästä ennusteesta riippumatta syöpä on uusiutunut levinneenä.

Olen nyt sairauslomalla ja kävin työterveyslääkärin luona kun Kelalle pitää toimittaa työssä jaksamista koskeva lausunto työterveyshuollosta. Työterveyslääkäri otti puheeksi sen, että olenko ajatellut palata töihin heti täysin tunnein vai pitäisikö harkita ensi alkuun osasairauspäivärahan turvin työhön paluuta esim. 60 % työajalla. En osaa tätä vielä pohtia kun en tiedä mikä se kunto ja jaksaminen tulee olemaan kun kaikki hoidot on ohi. Miten te muut olette tehneet tai tulette tekemään kun on aika palata töihin? Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia töihin paluusta.

Mukavaa viikonloppua kaikille!