Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti Vastaa viestiketjuun: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

Vastaa viestiketjuun: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti Vastaa viestiketjuun: Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

#65324
olli k
Participant

No niin, oma kannasta löysin tänään patologin lausunnon poistetusta eturauhasestani.

Siinä sanotaan näin: ” Gleason 3+4 = 7 eturauhassyöpä. Kasvainta on näkynyt vähäisesti merkityssä marginaalissa niin, että vasemmalla puolella apikaalisesti ja posteriorisesti marginaalipositiivisuutta 5 mm matkalla. Invaasiota rakkularauhasiin ei nähty. T-luokka pT2c.”

Nyt olisi lisätieto paikallaan. Sain kyllä leikanneelle urologille soittoajan ensi maanantaiksi. Tuo gleasonin nousu koepalojen kutosesta lukuun 3+4 ei vielä huolestuttanut, koska urologi kertoi leikkauspäivän iltana että se usein on koepaloja korkeampi. Tietysti aloitin googlettelun. Halusin tietää mitä tuo T2c tarkoittaa? Yllätyin, että kyseessä onkin keskisuuren riskin ERS! Ja mitä tarkoittaa tuo löydös marginaalista? Jos teillä täällä on asiasta lisätietoa luen kiitollisena. Kontrolli on vasta vuodenvaihteen jälkeen.
Tuntuu ainakin siltä, että oli hyvä, kun tk-lääkärin kohonneen psan jälkeisistä, ”ei syytä huoleen” sanoista huolimatta hakeuduin tutkimuksiin. Samoin taisi olla hyvä, etten tyytynyt kovasti suositeltuun aktiiviseen seurantaan.
Nyt menossa neljäs päivä katetrin poistosta. Pystyasennossa aika totaalista läpivuotoa. Lihastreeni aloitettu. Tuntuu, että oikeat lihakset ovat löytyneet.

olli k