Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65304
Tupuna
Participant

Sairastan HER2-positiivistä uusiutunutta etäpesäkkeellistä rintasyöpää. Syöpä löytyi joukkotarkastuksessa kesäkuun lopulla. Olen sairastanut vasemman puolen rintasyövän, johon tehtiin osapoisto, lähes tasan 20 vuotta sitten.
Nyt uusi tiivistymä löytyi poistetun arpikudoksen alta. Lisäksi levinneisyys selvisi oikean puolen imusolmukkeista. Toisessa munuaisessa on myös kasvain, mutta todennäköisesti voisi jopa olla hyvänlaatuinen.
Tieto oli järkyttävä koko perheelle. Yhdessä ollaan itketty. Pahiten tieto iski aviomieheen ja keskimmäiseen poikaamme. Hän oli 20 vuotta sitten yläasteelle menevä nuori mies. Nuorin lapsista ei muista ensimmäisestä kerrasta oikein mitään, oli silloin ekalle luokalle menevä. Vanhempi pojista pääsi samana vuonna ripille.

Hoidot aloitettiin elokuun alussa. Hoitona 6* Herceptin, Perjeta ja Doketakseli + Lonquex sekä kortisoonit.

Lääkärille ehdotin, että voisin hyvin käydä töissä hoitojen aikana, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että en tule jaksamaan ja kirjoitti sairasloman vuoden loppuun. Hyvä näin, hän oli aivan oikeassa.
Hoidot olleet todella rankat, olen kiitollinen kun voin olla kotona ja mennä lepäämään milloin tahansa. Oikein mitään en jaksa tehdä ja alkaa kyllästyttää tämä olotila. Seuraavaksi on tulossa neljäs hoitokerta, sitä ennen on TT-kuvaus ja lääkärin vastaanotto.

Olen joutunut muutamaan kertaan hoitojen välillä osastolle, kun ripuli oli ensimmäisen hoitokerran jälkeen kuivuttava. Toisen hoitokerran jälkeen sain kuumeisen flunssan. Myöskin ilmeisesti kortisoonista naama sekä pää alkoivat muistuttaa rupikonnaa.Tämän kolmannen kerran mukana ei vielä ainakaan ole pahempia oireita tullut kuin hieman ummetusta, josta kyllä peppureikä jaksaa muistuttaa monta kertaa päivässä.

Näillä nyt mennään. Tseppiä teille kaikille.