Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

#65241
Mijora
Participant

Hei Sailor,
Sullakin siis niin tuore asia, uskoakseni pian tulee. Omasta mielestä tuntui tuo leikkausaika tulevan liiankin pian, kun ei henkisesti ehtinyt varautua. Kovasti työtä teettää asian käsittely ja uniin asti tulee.

Nuo marginaalit on juuri se terve kudos kasvaimen ympäriltä vähintään 1cn pitäisi ottaa. Tuota kasvainta on kolme luokitusta; hyvänlaatuinen(benign), rajalaatuinen(borderline) ja pahanlaatuinen (malign)
Kasvain on sarkoomatyyppinen ja asettaa siksi haasteensa hoitoon,jos olen oikein ymmärtänyt? Ja sen vuoksi leviää herkemmin.

Minun kohdallani lääkäriä hämäsi tuo sana -hyvänlaatuinen- ja siksi jäi ne marginaalit ottamatta. Kuitenkin tuo phylloides on sitä lajia että se käyttäytyy hyvänlaatuisenakin kuten pahanlaatuinen, eli leviää ja uusii herkästi, sekä uusiutuessaan mahdollisesti pahanlaatuistuu.

Ja tämä mikä minulla tosiaan nyt leikataan, on näytteen mukaan vain sitä harmitonta fibroadenoomaa, mutta sen mitä lukenut tuosta ”phylliksestä” on se aika etevä epeli piiloutumaan ja hakemaan kasvualustan juurikin tuosta…eli yhtään en epäile etteikö sitä nytkin löytyisi tuosta jotka nyt leikataan. (Pessimisti ei pety 😏)

Kiitos 💓sitä toivon myös sinulle asian läpi käymiseen..kaikkea hyvää♥️ kerrothan sitten miten kävi?