Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

#65229
Mijora
Participant

Hei Sailor, mä kerroin tuossa ylempänä eilen kirjatussa vähän taustojani.. kysyit tuosta Fylloidista, että onko se sama kuin Phyllodes tumor. Ja kyllä se on. Näkyy kirjoitettavan välillä myös phylloides. Alkuun hämmensi itseä myös ja googlettelin kaiken tiedon mitä löysin. Toisaalta tieto lisää tuskaa ja toisaalta taas oli avuksi kun muuten olisi jäänyt ne marginaalit ottamatta! Tilanne voisi olla nyt vielä huonompi. Jos olet Facebookissa niin kannattaa liittyä siihen Phyllodes support group-ryhmään. Siellä on paljon ihania ihmisiä ympäri maailman,jotka kertovat tarinaansa ja tukevat toisiaan.
Minäkin olen siinä käsityksessä että tämä on harvinainen, mutta arvelen että meitä on enemmän Suomessa kuitenkin kuin tuo 10? Sen verran vähän kuitenkin, että on tuurissaan, että kohtaa lääkärin joka on kartalla asiasta. Minunkin lääkärini on NYT 👍😀
Olen jättänyt myös Duodecim sivulle palautetta, että korjaavat virheellistä tietoa tästä diagnoosista. Sielläkin taisi lukea että tämä olisi ”melko yleinen” koska sitähän tämä ei missään nimessä ole. Parhaan tiedon olen saanut englannin kielisiltä sivustoilta.

Koska sinulla on se uusi leikkaus? Minä olen 45v. Yhteistä meillä on diagnoosin lisäksi myös varmasti ainakin epätietoisuus 🙄
Se hyvä puoli on, että kontrollit ovat tiheään ja herkästi tutkivat pienetkin muutokset kyllä nopeasti. Nytkin otettiin heti ne näytteet ja leikkaus samantien! Nopeus kai onkin se ainoa valtti ja se että otetaan me marginaalit..Mulla on vuoden välein kontrollit 5vuoteen saakka ja sen jälkeen 2välein. Käsittääkseni leikkaus on lähes ainoa hoitomuoto ja että tähän ei varsinaisesti pure säteet eikä sytostaatit,vaikka niitäkin joskus käytetään.

  • tätä vastausta muokkasi 3 years, 2 months sitten Mijora.