Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

#65227
Mijora
Participant

Heipä hei kaikille 👋
Ompa totisesti ihanaa, kun tästä on virinnyt keskustelua omalla kielellä👍 Facebookin ryhmässä olen ja bongannut sieltä pari suomalaista ja privana jutellutkin. Tutun kuulloista pohdintaa ja ajatuksia teillä ja voi herkästi samaistua noihin pelonsekaisiin odotuksiin ja tunteisiin tämän diagnoosin kanssa.

Mun tarina on sellainen, että 2/2016 leikattiin phylloides tumor, hyvänlaatuinen ilman marginaaleja. Tilanne hieman hämmensi, kun kansainväliset ohjeistukset oli että -aina- vähintään1cm marginaalit.. No näistäpä sitten vääntämään kirurgille ja lopulta asia käsiteltiin mammamiittingissa, konsultoiden isomman sairaalan tohtoreita tehtiin uusinta leikkaus 8/2016 selviten että leikkaispintaan oli kasvanut/jäänyt jopa itse kasvaintakin. Eli tarpeellinen oli!
Kontrollit ovat vuoden välein. Viime kesän kontrollit olivat puhtaat. MUTTA. Kuukausi sitten kävin kontrollissa, jossa löytyi kaksi muutosta,joista otettiin kaksi paksuneulanäytettä. Toinen oli puhdas ja toisessa fibroadenoomaa. Mammamiittingissa tohtorit suosittivat pikaista poistoa marginaaleilla. Koska taustalla on tuo ”phyllis” joka voi siellä muhia, varmuutta ei saa näytteillä. Aika leikkaukseen tuli jo ja se on 23.10 jo. Edelliset leikkaukset eivät vielä kaivanneet esteettistä korjausta plastiikkakirurgilla, mutta nyt lähtee isompi pala, koska kaksi pientä kasvainta+marginaalit. Pienet rinnat, niin paljon ei jää. Olo on todella ristiriitainen ja suoraan sanottuna pelottaa ihan älyttömästi!
Kyseessä sama rinta, mikä aiemmin leikattu. Se mikä pelottaa, on se kun alueella tuntuu pistävää kipua hetkittäin..ja myös jotenkin tuolla syvemmällä, rinnan alapuolella rintalastan kohdalla. En tajunnut kontrollissa sanoa, kun typertyneenä kuuntelin kirurgin puhetta leikkauksesta. Ajattelin pyytää vielä ultraajaa joka lankamerkkaa, että ultaisi kunnolla senkin alueen.

Minulla oli tässä välissä vielä kohdunpoistokin 3/2018 ,kun sterilisaation yhteydessä otetussa limakalvonäytteessä löytyi jotain harvinaista syövän esiastetta (nimeä en muista,enkä jaksa kaivaa tähän hätään) että varsinainen HannuHanhi siis poimimaan näitä kummia ja harvinaisempia diagnooseja 😒😀

Tsemppiä teille kaikille..alan nyt kunnolla lukemaan teidän kirjoituksia 😘