Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Hiukset Vastaa viestiketjuun: Hiukset

Vastaa viestiketjuun: Hiukset

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Hiukset Vastaa viestiketjuun: Hiukset

#65186
Myy79
Participant

Hei Millamari!

Mulla oli siis viime vuonna 2017 syöpähoidot kevään aikana puoli vuotta ja siis 6 hoitokertaa kolmen viikon välein. Mulle hiusten lähteminen ei hoitojen alussa aiheuttanut harmitusta, mutta hoitojen edetessä kyllä tuli pelkoajatuksia siitä, että mitä jos ne eivät enää tulekaan takaisin ja kun kulmat ja ripset lähtivät 4. hoitokerralla niin silloin kyllä tuli itku, kun katsoi itseään peilistä. Tuo kasvojen alue on kuitenkin niin näkyvää. Joskus ärsytti jonkun sairaanhoitajan asenne, että eikö tuo ole kuitenkin pikkujuttu tuo karvojen lähteminen kun sentään on nyt elossa ja terve. Tällainen asenne välillä paistoi hoitohenkilökunnan puolelta. Toki ei kaikkien asenne ollut tuollainen.

Mun hoidoista on nyt kulunut vuosi ja 5 kk ja ovathan nuo hiukset palanneet, tosin ei omat alkuperäiset ja lääkäri sanoi, että alkuperäiset ei mun kohdalla palaakaan. Ne olisi jo kuulemma reilussa puolessa vuodessa palanneet jos oma alkuperäinen hiuslaatu tulisi. Kasvusta voin sanoa sen, että hiukset ovat vahvistuneet pikku hiljaa. Väri alussa oli punamusta ja siitä ne ovat vaalentuneet ja nyt ovat keskiruskeat. Tukka on vahvistunut pikku hiljaa ja kampaajani sanoi, että hiukseni ovat kuin rautalankaa eli ihan vahvatkin ovat :) Mun omat alkuperäiset oli myös vahvat. Tämä uusi hiusmalli on myös vähän taipuisa hiuslaatu. Oman aikansa tuo sairauden jälkeisen uuden elämän alku vaatii hiustenkin suhteen eli ei mun mielestä vielä hoitojen aikana kannata murehtia hiuksia vaan kannattaa antaa niiden elpymiselle aikaa.

Itse en käyttänyt hoitojen aikanakaan peruukkia. Mulla oli sellainen olo, että haluan olla aidosti minä enkä tekotukalla. Sitä jotenkin tietysti myös odotti , että hoidot päättyvät ja hiukset kuitenkin tulevat sen jälkeen jonkinlaisina takaisin.