Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65164
Millamari
Participant

Hei, täällä onkin jälleen monenmoisia kokemuksia ja tilanteita. Minun Doketaxel-hoitoni jätettiin allergian vuoksi yhteen kertaan ja nyt on sitten luvassa yhteensä viisi CEF-hoitoa, joista ensimmäinen jo annettiin. En kyllä ole varma, tuliko allergia oikeasti Dokesta vai Neulastasta, sillä esim. Eriparitissin Neulasta-oireissa on paljon samaa kuin minun viivästyneeksi allergiaksi tulkituissa. Eli ensin oli naama, kaula ja rinta vuorokauden verran tulipunainen ja sitten alkoi viiden päivän hirvittävät vatsakivut ja ripuli. Juuri tuollaiset kivut kuin Eriparitissi kerrot: taju suorastaan oli mennä, itkin vain. Tulkittiin viivästyneeksi Doke-allergiaksi.

CEF-tiputuksessa olin kuusi päivää sitten. Ensin olo oli ihan ok pari päivää, mutta sen jälkeen olen ollut aivan tolkuttoman väsynyt. Olo on inhottava, en ole oksentanut kuitenkaan. Mieli on aika maassa, kun en jaksa yhtään mitään, en edes ulkona piipahtaa. Välillä palelee niin että ihan tärisen. Ja välillä kasvoihin ja päähän nousee inhottava kuumuus. En ole Neulastaa enkä mitään muutakaan vakosolukasvutekijää nyt saanut tuon allergian takia. Tiputusaamuna otin Akynzeo-pahoinvointilääkkeen ja sitten vielä kiltisti muutamana päivänä Primperania ihan varmuuden vuoksi, koska tuntui, etten jaksaisi nyt millään oksentaa. Kortisoinia sain vain tiputuksessa yhden pussin.

Aika erilaisia ovat nämä systeemit, vaikka toisaalta väitetään rintasyöpähoidon olevan hyvin standardoitua. Minulla on edelleen vähän turvaton olo, koska minusta tuntuu, ettei kukaan lääkäri seuraa juuri minun tilannettani. Vastuu tuntuu olevan syöpäsairaanhoitajilla – ja hekin vaihtuvat koko ajan, vaikka alussa väitettiin jokaisella olevan oma sairaanhoitaja. Lääkäreistä on pulaa ja heillä hirveä kiire. Keskusteluun ei ole aikaa. Huolettaa sekin, onko pelkkään CEF-hoitoon siirtyminen nyt yhtä tehokasta kuin Dokea kolme ja CEFiä kolme. Netistä yritän etsiä ohjeita esimerkiksi siitä, miten sitten jos joskus tässä vielä olo paranee, saa harrastaa liikuntaa hoitojen välissä. Samoin syöminen on tosi vaikeaa. Valtaosa ruuista yököttää – pelkkä ajatuskin syömisestä tuntuu puistattavalta. Ihan omituisia ruoka-aineksia saan menemään alas, tavallisia omiani en. Kummallista. Painoa en saa pysymään entisellään, vaikka niin kovasti kehotetaan.

On tämä aikamoinen karuselli, johon me yhtäkkiä joudumme, kun rinnasta jotain löytyy. Huh!