Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Eturauhasen poisto vai sädehoito? Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Eturauhasen poisto vai sädehoito? Vastaa viestiketjuun: Eturauhasen poisto vai sädehoito?

#65160
Johan
Participant

Aikanaan kun minulla oli edessä hoitomuodon valinta lueskelin täältä paljon muiden miesten kokemuksia. Ajattelin silloin, että pitää itsekin antaa jotain takaisin tälle palstalle. Nyt vihdoin sain aikaiseksi kirjoittaa tänne. En missään nimessä halua vaikuttaa kenenkään valintaan. Se on jokaisen itse tehtävä, mutta ehkä vieläkin täältä halutaan lukea muiden tapauksista.
Minulla todettiin kohonnut psa terveystarkastuksessa vähän yli 50-vuotiaana. Vuonna 2008 biopsiassa löytyi syöpä gleason 3+4=7. Sen jälkeen olin seurannassa yli 4 vuotta. PSA:n noustessa tasolle 6-7 lääkäri suositteli hoitoa. Valitsin brachy-terapian lähinnä sen ”helppouden” takia eli pelkäsin muiden hoitojen mahdollisesti isompia haittoja.
Valintaani olen ollut tähän saakka todella tyytyväinen, mutta koskaanhan ei tiedä mikä pitkässä juoksussa on se paras tapa. Hoidosta on kohta 6 vuotta ja psa on laskenut koko ajan. Mutta kuten todettua tämä on vain minun tapaukseni. Jokaisella on omat lähtökohtansa hoitopäätöksen tekoon.