Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65092
Kuikka
Participant

Hei, Täällä myös uusi keskustelija ilmoittautuu. uniquen tapaan rintasyöpähoitoputkeni on vasta alussa. Mammografiaseulonnassa löytyi syöpä, itse sitä ei olisi voinut mitenkään tuntea tai havaita. Tuumori leikattiin pois ja vartijaimusolmukkeesta löytyi valitettavasti syöpäsoluja, muut kainaloimusolmukkeet puhtaat. Gradus 3, HER positiivinen, hormonipositiivinen. Reilun viikon päästä ekan kerran syöpälääkärille. Sytot+Herceptin, sädehoito ja hormonihoito tulossa.

Kirurgisella sanoivat jotain, että HUSIn Syöpäklinikka on käynnissä HER2-positiivisen rintasyövän hoitoon liittyvä BOLD-tutkimus, johon voidaan kenties kysyä mukaan. Onko täällä ketään joka osallistuisi tähän BOLD-tutkimukseen? Huolestuttaa tämä HER-positiivisuus kun luin jostakin oheisen lauseen: Merkittävää uusiutumavaaraa ja mikroskooppisten etäpesäkkeiden olemassaoloa ennustavat yli 2 cm:n kokoinen kasvain, kainalon imusolmuke-etäpesäkkeet, huono erilaistumisaste (gradus), estrogeeni- ja progesteronireseptorinegatiivisuus ja HER2-positiivisuus. Onko HER:n vastalääke todella niin tehokas, että se ei merkittävästi huonontaisi ennustetta – tietääkö joku?

Vielä kysyisin teiltä pidemmällä hoitojen kanssa olevilta, että miten olette ripulioireita hillinneet kun se on kai myös hyvin tyypillinen sivuoire sytojen jälkeen. Hyviä vinkkejä on ollutkin paljon tällä keskustelupalstalla sivuoireiden hoitoon ja hillintään. Kiitos siitä kaikille kirjoittajille.