Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#65036
Millamari
Participant

Tervehdys! Vihdoin olen saanut tavata oikein ihanan lääkärin, jolla oli aikaa ja rauhallisuutta selittää ja selvittää asioita minulle ja miehelleni. Edelleen on kyllä tiedonkulussa ongelmia: oman sairaanhoitopiirini tekemät tutkimukset eivät olleet menneet lääkärille ajoissa. Lääkäripulan takia lääkärinvastaanottoni oli siis siirretty yliopistosairaalaan. Olen ihan tyytyväinen, sillä lääkäri oli kyllä pätevänoloinen ja välittävä. Eilen hän vielä soitti loput tiedot. Paras tieto tietysti on, ettei mitään merkkejä leviämisestä löytynyt tutkimuksissa. Ensi viikolla pitäisi alkaa sitten systostaattien – hui. Mutta takkuaa taas: puhelimessa lääkäri ihmetteli, miksei minulle ole jo tullut siitä tietoa ja ohjeita jne.

Sain hirveän nipun reseptejä, mutten ole vielä hakenut lääkkeitä, koska jokin hassu mielessäni saa vetkuttelemaan. Haen sitten, kun saan hoitojen aloittamispäivämäärän. Unohdin kysyä, miksi ennen systostaatteja ja niiden jälkeen pitää syödä kortisoniakin. Aika hurjia ovat myrkyt, mutta toivottavasti ne tosiaan ovat erityisen hurjia mahdollisille syöpäsoluille… Kiitos, Fairy, tuosta ohjelistasta. Lakkaankin heti kynnet! En olisi hoksannut sellaista. Lakkako tosiaan suojaa kynsiä?

Olen kärsinyt kaikenmoisista vatsakivuista nyt leikkauksen jälkeen. Lääkäri sanoi, että johtunee jännityksestä, koska tosiaan mitään ei näkynyt vatsan ultrassa. Varmaan totta.

Lääkäri määräsi lisää sairauslomaa niin, että ensimmäisten sytostaattien aikana en mene töihin. Tänään käväisin kyllä yhdessä seminaarissa – ja taas alkoi surettaa. Yksi hyvä juttu tässä kyllä on: huomaan, miten paljon tykkään työstäni. Olen alkanut pohtia, voisinko saada osa-aikaista sairauslomaa. Huomenna on ensitietotilaisuus sairastuneille ja läheisille. Täytyy yrittää siellä muistaa kysyä kaikkea.

Oi, tulipa pitkä virsi.