Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#64915
Tottahan se oli
Participant

Kiitos viilis, tämä on hyvä vertaistuen paikka; kuten olet tainut itsekin mainita jo aiemmin. Tsemppiä hoitopolkuun, mennään se yhdessä läpi rautaisella otteella.

Ensimmäisen syton jälkeen mulle tuli myös flunssan tapaisia oireita. Ne alkoivat helpottaa noin viikon sisällä niiden alkamisesta. Myös mahaa on kipristellyt, ei koskenut kovaa onneksi. Mahavaivat helpotti noin kahden viikon sisällä sytosta. Mahan pehmikettä olen joutunut myös ottamaan, ummetus oli aikamoista….. Kieleen tuli sammasta. Purskuttelin limellä, niin sain sammaksen sillä pois noin 3 päivän purskuttelulla. Päähän koski myös, mutta en tiedä, johtuiko se jatkuvasta sisälläolosta, tästä kuumuudesta vai ihan jännityksestä/vähän pelon sekaisesta tunteesta liittyen sytojen aiheuttamaan huonohkoon oloon. Ensimmäinen syto siis takana ja toinen olisi tarjolla ensi viikolla. Ensimmäisen syton jälkeen pinnistelin vain yhdellä panadolilla, mutta nyt taidan seuraavan kerran jälkeen ottaa tarvittaessa useamman panadolin. Lienee kuitenkin syytä olla tarkka, ettei liiallisella panadolilla muuta maksa-arvoja; olen näin ymmärtänyt/lukenut. Jostakin kuulin (huom! en tiedä onko perää), että greippiä ei kannata syödä sytostaattien aikana; en tiedä miksi, veisikö ehkä tehoja pois.

Hiukset lähtivät minulta kahden viikon kuluttua ensimmäisestä sytosta. Niitä on jäljellä ympäri päätä vielä ehkä noin 10-15%. En ole raaskinut vielä leikata pois…..pidän myssyä sisällä, ja tuulettelen päänahkaa välillä. Suhteessa tähän sairauteen pieni asia, mutta kyllähän se tipan veti silmään kun hennosti vetämällä käteen jäi aina iso tuppo hiuksia. Minulla ei ole pitkiä hiuksia, mutta sain ne nostettua kuitenkin väljälle nutturalle.

Törmäillään täällä kanssasisaret.