Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA kohonnut Vastaa viestiketjuun: PSA kohonnut

Vastaa viestiketjuun: PSA kohonnut

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA kohonnut Vastaa viestiketjuun: PSA kohonnut

#64896
Fleo
Participant

Hakeuduin kunnalliseen terveydenhuoltoon virtsaamiseen liittyvien ongelmien takia.

Taustalla minulla on atoninen rakko johtuen hoitovirheestä marraskuussa 2015. Virtsaumpi tilanteessa konsultoitu urologi oli määrännyt (tilasin paperit sairaalasta) heti illalla kestokatetrin ennen osastolle vientiä, jota ei kuitenkaan jostain syystä päivystyksessä laitettu. Seuraavana aamuna viiden aikaan soittelin hälytyskelloa, hoitaja katetroi 2200ml..

Nyt oli alunperin tarkoituksena siis tehdä urodynaamiset tutkimukset potilasvahinkoilmoitukseen ja hoitovirheestä aiheutuneen pysyvän haitan toteamiseksi. Käynnin yhteydessä terveyskeskuksen yleislääketieteen erikoislääkäri määräsi myös PSAn labroihin varmuuden vuoksi (munuaisten ultran lisäksi) jotta urologille olisi mahdollisimman laajalti jo valmiiksi tutkimuksia tehtynä.

Ensisijaisesti minua hoitava sairaala olisi Hyvinkää, mutta nyt lähete on siirretty jollain ajatuksella HYKSiin. Hyvinkäältä hoitaja sanoi lähetteen perään kysellessäni että koska oletettavasti kyseessä on jotain spesiaalimpaa osaamista vaativaa hoitoa tiedossa niin hoito aloitetaan suoraan Meilahdessa.

Tänään lääkäri soittaa ja kertoo lisää asiasta. Hyvä että pääsee ainakin ”pääkallopaikalle” suoraan, voisi odottaa että kun jotain nyt kuitenkin on (pahasti?) vialla, että hoito olisi parasta mahdollista.

Ja tosiaan eturauhanen on tuseerattu, siinä kaikki vaikutti normaalilta, eli ainakaan liikakasvusta johtuvasta noususta ei ole kyse. Tuseeratessa ei ollut myöskään minkäänlaista kipua. Olen kokenut tulehtuneen eturauhasen tunnustelun tuottaman kivun.

Lähinnä tuo vapaan osuus tosiaan on se mikä nyt suurimman huolen aiheuttaa. Eiköhän tässä tapauksessa hoitopolku käynnistyy suhteellisen nopeasti käyntiin.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 years, 4 months sitten Fleo. Syy: Lisätty vastaus kysymykseen