Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#64819
Anmato
Participant

Hei kaikki!

Kiitos paljon tsemppauksista! Alussa oli kyllä mieli kovin sekava mutta olen näitä teidän keskusteluja paljon lukenut ja saanut mieleni rauhoittumaan. Välillä ajatukset käy villiä laukkaa mutta sitten ajattelen että varmasti olen hyvissä käsissä, suomessa kuitenkin huippu hoitoa saa.

Ensimmäinen lääkärikäynti oli 16.7 ja lääkäri kertoi että mangneettikuvissa löytyi 4×3,5cm kokoisella alueella hajanaista tuumorimuutosta mutta imusolmukkeet visualisoituvat normaaleina. Rinta kuulemma kohtalaisen kokoinen ( C-kuppi) ja lääkärin sitä tutkiessa oli sitä mieltä että pystyy tekemään säästävän leikkauksen. Olin luullut että koko rinnan poisto varmempi mutta lääkäri sanoi ettei koko poisto takaa parempaa hoitotulosta. Riski osapoistossa on jos ei saada tervettä kudosta kasvaimen ympäriltä joka paikasta tarpeeksi niin tulee uusi leikkaus.

Omakannassa näin että minulla oli ilmeisesti näytepaloista saatu invasiivinen ductaalinen carcinoma gradus II, jossa hormonireseptorit positiiviset, proliferaatio 5 %. Lääkäriltä näistä kysyin mitä tarkoittaa niin vastasi että ei vielä niistä mitään viitsi puhua kun voivat vielä muuttua kun patologi tutkinut leikatun kasvaimen.

Leikkaus päivä on 25.7 osapoistolla ja koska leikkaus tulee olemaan laaja ,tekee toinen kirurgi symmetrisoivan toimenpiteen terveeseen rintaan samalla leikkaustekniikalla samanaikaisesti. Menen jo 24.7 sairaalaan ja minulle pistetään isotoopi ainetta rintaan lähelle kasvainta ja parin tunnin odottelun (tässä välissä käyn verikokeissa ja sydänfilmissä)tehdään gammakuvaus. Ymmärsin että siinä merkataan variaimusolmukkeet.

Jatkohoidoista lääkäri sanoi että osapoistossa tulee aina varmasti sädehoito, monestiko niin ei vielä tiedä eikä mahdollisista muista hoidoista, selvinnee leikkauksen jälkeen kun tiedetään mitä sieltä löytyy.

Tsemppiä ja hyvää vointia kaikille!