Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4 Vastaa viestiketjuun: Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4

Vastaa viestiketjuun: Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4 Vastaa viestiketjuun: Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4

#64633
cowboy
Participant

Jospa kirjoitan minäkin, varsin tuore tapaus.
Kaiki alkoi pääsiäisen jälkeen kun päänsärky alkoi olla yhä vimmaisempaa. Ensin ajattelin että kyseesä on poskiontelontulehdus, olin nimittäin flunssassa pääsiäisen tienoilla ja korva-nenä-kurkkuläkärin tutkittavaksi meninkin ja oireet tuntuivat täsmäävän, sain antibioottia joka ei tietenkään tehonnut. Sitten tulivat epileptiset kohtaukset ja pahoinvointia.
Eräänkohtausen jälkeen soitin ambulanssin ja kun selitin mistä soitan ja mistä on kyse sain tylyn vastauksen: ”Ette te ambulanssia tarvi, jos teillä on jo kuukauden ajan ollut päänsärkyä ettekä ole asialle mitään tehnyt teidän tulee mennä taksilla ensiapuun!” No minä soitintaksin ja kuuntelin hetken ajan pimputusta, taksi tulikyllä nopeasti ja sitten mentiin ensiapuun , siellä sain aikani odotellaja kun kinusin hoitajalta milloin se lääkäri ehtisi minua katsomaan niin kyllä se viimein ehti: No mikä vaivaa tämä kysyi? ”päätä särkee, huimaa ja vituttaa vastasin. ”no mikäs se miestä niin vituttaa kysyi lääkäri huvittuneena. ”se kun kukaan ei usko että olen kipeä, vastasin. Lääkäri tutki ja totesi sitten: jännityspänsärky ja meinasin jo naura muta tällainen tauti on kyllä lemassa j jopa aika yleinen konekuskeilla jotk ajoutuu olemanpitkään jännittyneenä samassa asennossa joten pidin sitä uskottavana. onneksi olin jo aiemmin saanut sovittua magneettikuvauksen Koskiklinikalle, ja sinne menin sovittuna aikana ja siellä se löytyi; aivokasvain, glioplatooma, tässä vaiheessa vain epäily mutta siitä paikasta mentiin Taysiin jossa tutkivat tarkemmin ja sovittiin leikkaus joka tehtiin 6.6. Sain tehokkaat lääkkeet ja olo koheni niinetten oikeastaan tiennyt mitään sairastavanikaan ja olin jo vähällä perua koko leikkauksen mutta kirurgi oli sitä mieltä että leikkaus on ainoa keino. Leikkasivat siis kasvaimeni 6.6 jaleikkauksen jälkeen kirurgi uskalsi myöntää totuuden, Glioplastooma 4. Ymmärränkyllä eteivät pelkkienkuvien perusteella maininneet touuutta, kyllä moni potilas romahtaa kun pahin mahdollinen lyödään silmien eteen, minulle oli kyllä helpotus kun sain tietää mitä sairastin, kamalinta onkin se kun kärsii kivusta eikä tiedä mistä kipu johtuu. Kasvaimen saivat kokonaanpois ilman isompia vaurioita ja heinäkuun puolella alkaa kemosädehoito joka kuulostaa rankalta touhulta.
Jotenkin minusta tuntuu ettei ne ole vieläkään ketoneet minulle kaikkea, netistä lukemalla olen ottanut selvää glioplastoomasta ja mitä enemmän luen sitä huolestuneempi olen. Leikkaus jännitti, oikeasti pelotti mutta selvisin siitä ja toivuin hyvin, joten oletan kestäväni syöpähoidonkin.
Suomalainen terveydenhoito on huippuluokkaa, kyllä ne potilaistaan hyvää huolta pitää!!!