Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Mikrokalkkia ja mitä siitä seuraa… Vastaa viestiketjuun: Mikrokalkkia ja mitä siitä seuraa…

Vastaa viestiketjuun: Mikrokalkkia ja mitä siitä seuraa…

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Mikrokalkkia ja mitä siitä seuraa… Vastaa viestiketjuun: Mikrokalkkia ja mitä siitä seuraa…

#64632
Homssu
Participant

Hei Leijona!

Sinulla on aivan mahtava asenne, kumpa osaisin omaksua edes vähän samaa suhtautumista! Kuulostaa todella hienolta, että olet hoitojen lomassa pystynyt myös käymään töissä! Mikä mahtaa olla ”salaisuutesi”, harrastatko esim. paljon liikuntaa? Kerroit, että sinulla oli myös mikrokalkkeja – oliko sinulla muita oireita, vai oliko kyseessä sattumalöydös?

Minä olen aina ollut armoton pessimisti kaikissa asioissa. Se on kai jokin puolustusmekanismi, vaikka itse asiassa pahimpaan varautuminen ei välttämättä auta sitten tosipaikan tullen. Olenhan jo harjoitellut pelkäämistä mm. PAPA-kokeen poikkeavan vastauksen jälkiselvittelyissä, mutta tällä kertaa pelkoni on aivan kuristavaa. Luomissani tulevaisuudennäkymissä en itse asiassa ole ottanut lainkaan huomioon sitä, että syöpää ei todettaisikaan tai se olisi ”kiltti”.

Varmaan tässä vaikuttaa se, että koen, että hoidossani on viime vuonna tapahtunut virhe, kun minua ei lähetetty eteenpäin jo silloin ja nyt pahat solut ovat saaneet mellastaa vuoden rauhassa. Voi olla myös, että viimevuotinen menettely oli aivan protokollan mukaista, mutta sitten ihmettelen, miksi tänä vuonna toimittiin toisin. Tai ehkä mikrokalkkini olivat hyvin rajatapaus, joita kaksi lääkäriä on tulkinnut eri tavalla.

Lisäksi koen saaneeni huonoja neuvoja Mirenan (hormonikierukan) suhteen. Sellainen asennettiin minulle loppuvuonna 2016, kun olin kaavinnassa runsaiden vuotojen vuoksi. Lääkäri ehdotti Mirenaa minulle juuri ennen nukutusta ja tein siis päätöksen hyvin nopeasti. Pian luin tutkimuksesta, että Mirena lisää rintasyöpää. Menin gynekologilleni keskustelemaan asiasta ja hän oli sitä mieltä, että voisin pitää Mirenaa vaihdevuosiin asti ilman suurta riskiä. Kalkit havaittiin Mirenan aikana, ennen niitä ei ollut. Nyt tietysti mietin, saiko Mirena esim. alkavan solumuutoksen riehaantumaan. Saatuani nyt lähetteen paksuneulanäytteeseen varasin heti ajan kierukan poiston, ja nyt se on poissa. Olen myös googlettamalla löytänyt suomalaisen väitöskirjatutkimuksen, jonka mukaan Mirenan käyttö vuotohäiriöihin lisää rintasyöpäriskiä n. 20 %. Se on hurja luku. Silti, mennessäni nyt poistattamaan kierukkaa, lääkäri yritti ylipuhua minut pitämään sen! Kaikesta tästä tulee olo, etten tunne voivani luottaa terveydenhuoltoon, vaikka tiedän, että syöpähoito on Suomessa huippuluokkaa.

Olin siinä paksuneulanäytteessä, se oli itse asiassa vakuumibiopsia, ja tulokset saan omalta lääkäriltäni torstaina. Itse toimenpide oli helppo ja henkilökunta ihanaa. Toki luin merkityksiä siihen, että kun kysyin, miten saan tulokset, he kehottivat minua varamaan ajan lääkärilleni. Oliko se valmistamista huonoihin tuloksiin, eikös tulokset nykyään usein kerrota puhelimessa. Ja tuntui oudolta, kun lääkäri toivotti hyvää kesän jatkoa. En näe tässä kesässä juuri hyvää… Kai nämä pohdinnat kertovat enemmän minusta kuin mistään muusta.

Kaikkea hyvää sinulle!

Homssu