Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64461
Kia Kolangio
Participant

tsempit perjantain puhelun odotteluun, Jaana.

mikähän ero on muuten magneettikuvauksella ja TT-kuvauksella?
mulla kun on parin kolmen kuukauden välein aina TT, mistä sitten saan arvioinnin miten hoito on tehonnut. seuraava TT on joskus heinäkuun puolivälissä.

mulle on kortisonia määrätty vain syton esilääkkeeksi, eli sitä Dexametasonia. eikös tuo ole kortisonia?
esilääkkeisiin kuuluu myös Granisetron.
muina päivinä otan vain Primperania ja sitä kipulääkettäni OxyNormia. erityisesti tuo Oxy auttaa mua pahoinvoinnissa, mitä lekurit aina ihmettelevät koska se on tosiaan kipulääke. en pärjäisi ilman sitä. se on aivan suosikkini.

eilen kävin hakemassa naapurin pikkukoiran kävelylle, se oli aivan ihanaa. jaksoin kävellä suht reippaasti istahtamatta 45 min. välillä toki pysähdyttiin nuuskimaan eri juttuja ja tolppia :)
sitten olen aloittanut ”kyykkytreenit” vahvistaakseni olemattomia lihaksiani. se touhu on viheliäistä mutta pakkohan sitä on jotain yrittää.
yritän päästä rivakkaan tahtiin kyykkyyn ja takaisin 3×10 sarjaa. hengästyn yhdestäkin sarjasta.
taidan käyttää syöpäkorttiani vähän turhan usein kun mieli suostuttelee liikuntaan. onneksi Sulla on Onskuli joka pitää sut kunnossa.
lisäksi oon kärähtänyt itselleni ajattelemalla että ”syksyllä sitten aloitan kunnolla…” höh.

mies on edelleen sairaalassa. ilmeisesti keuhkokuume eli jokin pöpö keuhkoissa. ehkä perjantaina pääsee vihdoin kotiin. kuvittelimme että se olisi parin päivän juttu. pääasia ettei kuvio mennyt liian vakavaksi, ja se on hienoa että tajusi pysähtyä ja ottaa sairaslomaa. mies kuuluu siihen keski-ikäiseen jäärä-sakkiin; ei millään suostu menemään lääkäriin, ehkä myös siksi että on ite lääkäri. valitteli kipeää köhää vaikka kuinka pitkään ennen kuin meni päivystykseen röntgeniin ja verikokeisiin. hitto noita kovapäiviä jäärä-äijiä :(

itse olen tosiaan voinut hyvin kun on ollut väliviikko sytosta. nämä väliviikot ainakin pitäisi käyttää hyödyksi liikuntaa ajatellen.
on se kumma ettei itse sairaus aiheuta mitään tuntoja, vain tuo syto.

tsemppiä tosiaan puheluun! kerro sitten miten kävi. voimahalaus, K