Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64150
Kia Kolangio
Participant

lisää samanlaisuutta Jaanan kanssa, minunkin äitini sairastui dementiaan paria vuotta ennen kuolemaansa. vai olenko jo kertonut tästä?
en ole koskaan ollut läheinen äitini kanssa, valitettavasti, mutta kyllähän se oli rankkaa nähdä toinen niin heikkona. se kävi sydämeen. jouduimme myymään äitini koti ja raastoi kuunnella toisen toistuvia kysymyksiä koskas kotiin päästään. kotiin jota ei ollut enää olemassakaan. surullista.

kävin perjantaina labrassa ja HUS:n lääkäri T soitti iltapäivällä että valkosoluni (leukkarit) ovat laskeneet huolestuttavasti.
tämän takia ensi maanantain sytosta tipautetaan pois Sisplatiini eli saan pelkästään sitä Gemsitabiiniä. lisäksi verenohennuslääke Klexane, mitä piikitän vatsaani aamun illoin 60mg, tipautettiin neljäänkymppiin.
lääkäri oli tavattoman kiireinen joten en ehtinyt kysyä kaikkea mitä olisin halunnut.
sain selville fb:n syöpäsivuilta kysyttyäni asiasta, että tämä on tyypillistä sytohoidoissa. en ollut tiennyt edes tätä asiaa. tätä siis, että valkosolut saattavat laskea, ja joku kertoi että niitä piikitetään tarvittaessa elimistöön.
olenkin voinut vähän huonommin koko viikonlopun. vetämätön olo.
kunpa asia korjaantuisi Sisplatiinin pois jättämisellä enkä tarvitsisi sitä valkosolujen tankkaamista.

hienoa on kuitenkin se että HUS:n sakki tarkkailee veriarvoja ja reagointi on näin nopeaa.
maanantaina menen ennen sytoa uusiin verikokeisiin. tämä komento saapui erikseen tekstiviestitse.

sytossa aion kysellä tilanteestani tarkemmin omahoitaja J:ltä. hän ei ole koskaan kiireisen oloinen vaikka varmasti on sitä välillä.
aina hän jaksaa kysellä tarkkaan vointia jne. ihana ihminen. ja ammattitaitoinen.

palataan taas.
mahdollisimman hyviä vointeja kaikille!
täksi päiväksi ainakin Helsinkiin on luvattu +10 astetta ja auringonpaistetta :) katsotaan miten käy.