Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Leikkaus vai sädehoito ERS Vastaa viestiketjuun: Leikkaus vai sädehoito ERS

Vastaa viestiketjuun: Leikkaus vai sädehoito ERS

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Leikkaus vai sädehoito ERS Vastaa viestiketjuun: Leikkaus vai sädehoito ERS

#64140
Nimetön
Inactive

Ei tietenkään Docratesilla ole mitään mieltä varustella omaa leikkaussalia ja henkilökuntaa sitä varten, että joku potilas joskus on sellainen, että hänen on parasta mennä leikkaukseen. Oikein toimiva terveydenhoitohan on sellainen, että Suomessa on erikoistunut tiettyjä hoitopaikkoja, ja potilaita lähetetään ristiin rastiin aina sinne, missä kyseinen operaatio on hoitotuloksen suhteen parhaiten tehtävissä. Ei se Docratesin tappio ole, että he lähettävät potilaan muualle leikkaukseen, silloin kun sädehoito ei ole potilaalle paras ratkaisu. Docratesin toimintaidea on osata tietty sädehoitotapa hyvällä laitteella ja muuta hoitoa tarvitsevat laitetaan muualle. Itse luotan kyllä julkiseen puoleen kuin pukki sarviinsa.

Kirurgit ovat erikoistuneita tekemään tietyillä laitteilla tiettyjä leikkauksia. Esim Oulusta laitetaan tietynlaisen vatsasyövän potilas Helsinkiin, koska siellä on juuri sitä leikkaustapaa varten olemassa erikoislaitteet ja kokenut leikkaustiimi. Itsellenikin kävi niin vatsan osalta, että paikallinen kirurgi totesi, että sinut laitetaan muualle, koska meillä ei ole riittävää kokemusta tässä operaatiossa. Edelleenkin kiittelen häntä siitä. Joka paikassa ei tarvitse osata kaikkea. Taksi kulkee ja potilas liikkuu.

Omalta kohdaltani painiskelin saman asian kanssa vuoden 2010 lopulla. Gleason oli 7= (4+3) eli sinua pahempi tilanne. Syöpää 25% 6:ssa näytteessä 12:sta. Ja jostain oli päätelty, että syöpä on vielä ERS:n sisällä. Psa taisi olla alueella 5…6, mutta trendi oli yläspäin 3 viimeisessä mittauksessa. Ja suhde huononi.

Minulle urologi esitti silloin, että voit valita kumman haluat. Lopputulema on sama. Haitat tulee todennäköisesti sädetämällä myöhemmin ja leikkauksella aikaisemmin. Kyselin apuja täältä foorumilta ja valitsin lopuksi sädehoidon. 37 kertaa sädetettiin kultajyväkohdistettua ja intensiteettiohjattu sädettä 5 viikon ajan. Kertomukset löytyy tuolta vanhoista keskusteluketjuista.