Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#64137
Fairy
Participant

Hei,
Kortisonin piristämänä täällä kommentoin… kiitos taas vinkeistä Kirsikka. On niin hyvä kuulla eri vaiheessa hoitoputkea olevilta, että miten sujuu.

Leijona, hyvä kun leikkauksesta toipuminen etenee hyvin! Kysyit töissäkäynnistä sytohoitojen aikana. Lähipiiristä on kokemusta, että niinkin voi tehdä, riipouen houkan työnkuvasta toki. Tiedän useamman joka on ollut esim.sytoviikon sairaslomalla ja sitten kaksi töissä. Itsekin olisin jotenkin noin toivonut, mutta opetustyö ei sovi tähön systeemiin. Liian kova infektioriski oppilailta kun suuria massoja. Jos työnkuvassa pikku porukka, niin ei tod.näk estettä, näin totesi oma onkologini kun asiasta keskustelimme.

Toisaalta, ennakkoon ei voi tietää miten reagoi hoitoon myöskään. Riippunee kai lääkeyhdistelmistäkin ja juurikin, joku saa enempi oireita kuin toinen, tai oireet vaihtelevat tiputuskertojen välissä. (Korjatkaa kokeneemmat!) Oma eka sytotiputus ja nyt eka päivät ovat sujuneet ennakointiani paremmin. Toki ei tiedä mitä tulee vielä, pidän kartalla.

Omat oireeni tähön mennessä : jonkunasteista väsymystä ollut, kortisonista poskien hehkuntaa ja pientä vatsakipua, etovaa oloa 2pv (jonka kanssa kuitenkin pärjännyt hyvin), outo ”metallinen” maku suussa (tähän auttanut sokeriton salmiakki), itse tiputuksessa ei ollut mitään ongelmia.

Kotiin hankin ystävän vinkeistä rasvaa kun iho ja kynsinauhat kuivuu (pyysin reseptillä ison pumppupullon), maitohappobakteereja, rennietä jos/kun närästää, bepanthen imeskelytabletteja. Varauduin myös laadukkain ruokaostoksin: hedelmiä smoothieita varten, maustamatonta jugurttia (hapan maistuu), leseitä, puurohiutaleita vatsan toiminnalle, ylipäätään paljon vihanneksia. Olen myös juonut vichyä ja sitruunaviipalein maustettua vettä, jotta ylijäämämyrkyt poistuvat tehokkaasti. (Tämä neuvo oli yhdellä engl.kielisellä sivustolla) ikäänkuin detoxataan kehoa.

Tämmöisin ajatuksin Leijona sinulle. Ollaan kuulolla kaikki taas. Nyt unten maille. Aurinkoa kevätpäiviin. -Fairy-