Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#64123
Kirsikka
Participant

Menin ekaan sytoon tukihenkilön kanssa. Jatkossa olin yksin. Oli se ekalla kertaa ihan kiva että oli joku, tuli uusia asioita ja oma pää oli niin jännityksestä sekaisin ettei olisi muistanut puoliakaan mitä hoitaja kertoi. Huoneessa on muitakin potilaita joten aina on seuraa. Ehkä yhdellä taisi olla ystävä mukana joka hoidossa. Katselin välillä telkkaria tai räpläilin kännykkää. Ekat kolme hoitoa tuon doketakselin kanssa ollaan kyllä kylmähanskat ja tossut päällä joten siinä ei paljoa käsiä käytelty. Kylmähattukin olisi tarjolla mutta en koskaan nähnyt kenenkään sitä käyttävän. Se ei kuitenkaan ole tae että hiukset eivät lähtisi, lähtevät ne silti lähes 100 % varmuudella sanoi lääkäri. Se pipo voi aiheuttaa hirveitä päänsärkyjä jos on taipumuksia esim. migreeniin kuten itselläni.
Jääpaloja saa syötäväksi, auttavat suun limakalvoja pysymään ehjinä. Kotona lotrailin purskuttelemalla kookosöljyllä – suosittelen. Itse onnistuin kahdesti saamaan aftoja suuhun. Heti jos niitä tulee, kannattaa soittaa klinikalle niin saa reseptillä geeliä joka on ihan tehokasta. Puuduttaa niin pystyy syömäänkin paremmin.

Doken jälkeen oli ihan siedettävä olo ja olisin periaatteessa pystynyt itse kulkemaan julkisilla kotimatkan. Pyysin kuitenkin aina kaverin saattamaan. CEFF-sytojen jälkeen en olisi yksin pystynyt. Olo oli kuin monen promillen humalassa ja meinasin sammua jo matkalla.

Vielä yksi vinkki tuli mieleen. Sytot vetivät vatsan toiminnan ihan tukkoon. Ei ollut kivaa vaan tosi kivuliasta. Aloin ennakoimaan jo ennen hoitoa. Ostin pellavansiemenrouhetta, Levolaccia, luumuja, söin puuroa, ruisleipää, kuitupitoisia asioita……aamun aloitin syömällä yön yli liotettua luumuja ja hörppäämällä levolaccia :) Nyt tökkii luumujen maku aika pahasti…..

Koska alkaa Fairy sytot?

Otin edellisenä iltana ennen hoitoa melatoniinia tai yhden rauhoittavan auttamaan nukahtamisessa. Jaksaa paremmin sitten hoitopäivänä.

  • tätä vastausta muokkasi 4 years, 4 months sitten Kirsikka.