Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64100
Kia Kolangio
Participant

hei,
kiitos tuesta Myy.
jos olen ihan rehellinen, niin valitettavasti Rinnallakulkijan teksti, minkä luin pyhäpäiväni alkajaiseksi, pani minut aikas alamaihin.
olenkin miettinyt lukemaani koko päivän. ymmärrän toki hätäsi Rinnallakulkija enkä haluaisi vastaavasti pahoittaa taas Sinun mieltäsi, kuten nyt varmasti teen. silti koen tärkeäksi kirjoittaa aiheesta.
toki kaikilla on oikeus purkautua tänne, mutta kun tuolla on tuo läheisillekin tarkoitettu palsta. en tiedä… tämä on vähän nurinkurinen tilanne. toisaalta luin suurella mielenkiinnolla läheisesi ”sairausmatkaa”, mutta varsin pelottavia samaistumisia siinä lukiessani koin. olenko minä samassa tilanteessa vuoden päästä? aivan mahdollista.
äh, voi sentään… ikävää kun koin näin kamalan voimakkaasti kyseisen tekstin.

Myylle: ajatella, näin erillaisia me kaikki olemme! itse en nimittäin ole alkuunkaan halukas saamaan mahdollisista hoitovaihtoehdoista toista mielipidettä taikka näkemystä. luotan Meilahden lääkäreihin täysin. oma mies työskentelee osapäiväisesti muiden töiden ohessa yksityisessä syöpäsairaalassa anestesian lekurina (ei siis onkologina) ja hänkin toki ehdotti heti alkajaiseksi että hankkisimme sieltä toisen mielipiteen, mutta tiesin heti kantani.
jos saisin toisen mielipiteen, mikä olisi ristiriidassa Meilahden näkemyksiin, se vain sekoittaisi päätäni, varsinkin, kun meillä ei loppujen lopuksi olisi varaa kustantaa yksityistä hoitoa.
en ole edes ominpäin hankkinut liioin ”ylimääräistä” tietoa sairaudestani.
tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että torjuisin tosiasiat.
tiedän tilanteeni. voi olla, etten ole vuoden kuluttua enää elossa. Kolangiokarsinoomasta selviää vain 10 %. se on faktaa. mutta niin kauan kun vointini on näin hyvä, tai edes kohtuullinen, aion nauttia elämästäni ja vapaista sairauslomalaisen päivistäni.
tällä asenteella pärjään parhaiten.

tänään jaksoin yli tunnin kävelylenkin! ehkä huomenna olen yhtä hyvässä kunnossa.
illalla menemme saunaan ja saunan jälkeen paan kasvoilleni naamion. syömme herkkuja. maalaamme mignon-munat, koska meitä molempia miehen kanssa lapsettaa mukavasti :) juon vajaan lasillisen erittäin hyvää punaviiniä. varsinaisiksi pääsiäispyhiksi valmistamme lammasta ja valkosipuliperunoita. kaupasta ostin pääsiäisenkeltaisia pöytäkynttilöitä. ja öklöjä iloisenkirjavia pääsiäisrakeita.

tämmöisillä konsteilla pidän elämänhaluani yllä.

erityisesti Rinnallekulkijalle parhaat terveiset. anteeksi jos pahoitin mielesi. halaus teille kaikille! :)