Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64099
Rinnallakulkija
Participant

Hei kaikki

Heti viestin lähettämiseni jälkeen rupesin miettimään, kuulostiko kertomani liian karulta ja masentavalle. Tarkoitus ei todellakaan ollut lannistaa ja masentaa, kuten edellä sanottiinkin sairastuneet ovat yksilöitä ja elinaikaennusteet nimensä mukaan vain ennusteita, meilläkin lääkärin antaman elinaikaennusteen yli ollaan menty jo reippaasti. Itsekkään en ole koskaan läheiselleni sanonut, että toivo on menetetty ja siunaillut tilanteen vakavuutta, vaan pienistäkin asioista koettanut löytää positiivisia asioita ja kannustanut jatkamaan taistelua. Läheiseni kohdalla syöpä on siis todella agressiivista luokkaa, ei kannata alkaa verrata omaa tilannetta hänen tilanteeseen ja pelätä pahinta, koskaan ei voi tietää mitä elämässä tapahtuu.

Kia, Klexane ja Arixtra ovat olleet vuorotellen kummatkin käytössä ja askitesnesteen muodostuminen johtuu syövästä, ei pistoksista.

Sairaudesta puhuessa olen aina yrittänyt säilyttää positiivisen sävyn ja toivon, tiedän että läheiseni uskoo paranemiseen viimeiseen asti ja huumorintajuisella luonteellaan jaksaa itse vitsailla omasta tilanteestaan, se on hänen keinonsa selviytyä.