Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64096
Myy79
Participant

Hei Kia!

Itse olen samaa mieltä, että rinnallakulkijan kokemus on sinun ja Jaana69:n kannalta masentavakin ja jos olisin sinä niin keskustelisin asioista useamman lääkärin kanssa ja tärkeää on löytää lääkäri johon luottaa ja löytyy sama aaltopituus. Se on minusta hirvittävän tärkeää. Sinulle joku lääkäri oli sanonut elinajanennusteen ja siihenkin joku Taysin lääkäri sanoi minulle, kun juttelin eräästä tapauksesta, jossa lääkäri oli ennustanut 2 v elinaikaan ja tämä henkilö on nyt 20 v. tuosta ennusteesta vielä elossa. Tuo lääkäri sanoi, että ei kukaan lääkäri voi ennustaa kenenkään elinaikaa.

Itse kun sairastuin niin koin myös niin, että halusin lähelleni vain ihmisiä joista saan jotain hyvää ja tukevaa eli energiasyöpöt pois ja se oli omalla kohdallani hyvä ratkaisu. Totuushan on, että sairastumista ei voi ymmärtää muuta kuin ihminen joka on sen kokenut ja ihmiset voivat olla todella ajattelemattomia kommenteissaan. Toisaalta ymmärrän heitä, koska heillä ei ole kokemusta niin sellainen ihminen ei voi mitenkään syvimmältään ymmärtää sairastunutta ja mitä tunteita hän käy läpi.

Sanoit hyvin, että sairastuneen toiveikkuutta pitää tukea eikä tukeutua vain ulkoapäin annettaviin ” faktoihin”. Ja toisaaltta kuten lääkärikin sinulle sanoi, että kaikki me sairastuneet olemme yksilöitä eli mitään täyttä varmuutta ei voi sanoa mistään. Toki sen lääkäri esimerkiksi minulle sanoi, että jos sairastun uudelleen munasarjasyöpään niin se on sitten loppuelämän sairaus eli olen parantumattomasti sairas.

Minusta on siis todella hyvä, että olet toiveikas ja sitä pitää tukea! Se ei varmasti ole sinulle helppoa, kun ottaa huomioon tuon aika rajultakin kuulostavan ennusteen jonka joku lääkäri on sinulle antanut.

Nuo ÄIDIT, jotka ovat tuon roolinsa mukaan olevinaan asiantuntijoita ainakin lapsiin liittyvissä asioissa niin ovat minunkin mielestäni todella yksinkertaisia ja typeriä. Näkemyksiä lapsiin liittyvissä asioissa voi olla lapsettomillakin, mutta tietysti syvin ymmärrys vanhemmuudesta on henkilöllä, joka on vanhempi ja jolla on lapsi. Toisaalta jos äitiys tekisi naisesta naisen niin lastensuojelulaitoksia ei tarvittaisi . Paljon on siis henkisesti vajaita ihmisiä jotka ovat äitejä. Varmasti siihenkin on inhimilliset syynsä. Itse en toisaalta ymmärrä miksi lapsettomuus on joillekkin niin iso asia. Toisaalta ymmärrän lapsettomuushoidot niille jotka kovasti haaveilevat lapsesta. Tuossa akuutin dokkarissa joku pari sai lapsen lähes 10 v. hoitorumban jälkeen.

Kiitos myötätuntoisista ajatuksistasi ja toivon sinulle kovasti hyviä energiavoimia elämääsi ja voimaa säilyttää toivo!