Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64095
Kia Kolangio
Participant

hei ja hyvää pyhää kaikille,
kiitos Rinnallakulkijalle viestistä vaikka varsin synkältä ja masentavaltahan tuo kuulostaa. läheisesi syöpä on varsin aggressiivinen.
mietin tekstiäsi lukiessani, että nyt hoidot kohdallani vielä tehoavat mutta mikä on tilanne ensi syksynä, talvena, jouluna. olenko tällöin samassa tilanteessa kuin läheisesi?
oletko muuten tietoinen, että läheisille tarkoitettu vertaistuki-sivusto on facebookissa nimellä ”Eniten vituttaa läheisen syöpä”. itse olen ryhmässä ”Eniten vituttaa syöpä”. korskista nimestä huolimatta se on lämminhenkinen ja kannustava suljettu ryhmä.

itselläni oli tismalleen samat ensioireet kuin läheiselläsi. pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, keltaisuutta, ja lopulta se stentin asennus, joka sujui kerralla paikoilleen ja on ollut luojan kiitos tukkeutumatta alusta lähtien. tuosta vatsaontelon askitesnesteestä. onko tämä oire verenohennuslääkitys Klexanen sivuoire vai itse syövän oire?
olen sitä mieltä, että jos sairastunut itse on toiveikkaalla mielellä, häntä pitää siinä tukea. itse en haluaisi kuulla sanoja ”pahalta näyttää” tai ”tässä pitää olla realistinen”, kuten minä sain kuulla eräältä ystävältäni. kielsin häntä purkamasta pessimistisyyttään minuun. olen mielummin epärealistinen kuin tuskainen.
viittaan siis kertomaasi läheisesi toiveikkuudesta, en suinkaan siihen että sinä olisit toiminut niin kuin ystäväni.

voi Myy hyvä, onpa sulla ajattelemattomia tuttavia.
kannustan Sua ilmaisemaan kantasi ja kertomaan että tuommoiset sanat loukkaavat ja pahoittavat mielesi. tunnen suuttumusta puolestasi. haluaisin rientää avuksesi aivan livenä näpäyttääkseni moisia ihmisiä ja takaan, että onnistuisin siinä. kohtuutonta ja jopa julmaa horinaa. vai ovatko he vain yksinkertaisia ihmisiä? jotka eivät omaa pienintäkään tilannetajua.
meidän jokaisen vastuulla on korjata huonoja vallalla olevia asenteita ja ajatuksia. ymmärrän ettei se ole helppoa kun käsiteltävä aihe on omakohtainen.
kuule Myy, vaikken tunne sinua niin tiedän, että sinulla älli pelaa ja sydän on paikallaan, joten suhtaudu typerysten jorinoihin niiden ansaitsemalla tavalla.

lisäksi, olen sitä mieltä, varsinkin nyt sairastuneena, että haluan kohdata vain sellaisia ihmisiä jotka voimaannuttavat oloani ja vointiani.
ja joille minulla on itsellänikin jotain annettavaa.
en halua tuhlata aikaani energiasyöppöihin enkä varsinkaan pahan mielen aiheuttajiin. ihan saavat painua helvettiin.. hitto olen äkäinen moisista tapahtumista/mietteistä joita olet joutunut kuuntelemaan.

ota tämä ”isosiskon” neuvona: kun Myy seuraavalla kerralla kuulet vastaavaa kuten ”ethän voi ymmärtää sitä taikka tätä kosket ole äiti” niin vastaa kyseisen lausahduksen toteajalle, että sinä taas et voi ymmärtää yhtään mitään koska olet ykskantaan bimbo.

nyt ei muuta kuin oikein hyvää pääsiäistä kaikille!
ja mahdollisimman kivutonta, rauhallista ja leppoisaa oleilua.
jaksakaamme jälleen etiäpäin! :)