Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64093
Myy79
Participant

Hei Kia!

Katsoin yle areenasta akuutin ” kipeä lapsettomuus”. Liekö sama jonka sinä näit. No, joka tapauksessa se herätti tunteita ja ajatuksia. Ymmärrän kyllä hyvin ihmisiä, jotka unelmoivat ja haaveilevat äitiydestä ja menevät lapsettomuushoitoihin ja kestävät niitä vuosikausiakin ennen kuin tulevat raskaaksi. Omalla kohdallani munasarjojen ja kohdunpoisto ovat vieneet lopullisesti mahdollisuuden tulla raskaaksi ja biologiseksi äidiksi. Toki adoptio on mahdollinen, jos sellainen hyvä suhde tulee tulevaisuudessa johon voisi lasta ajatella. Näin ajattelen nyt. Tärkeintä on kuitenkin se, että kokee elämänsä noin yleensäkin merkitykselliseksi on sitten äiti tai ei. Oman olemassaolon pohdinta naisena tai oikeastaan ihan oman itsenään. Nämä asiat ovat tärkeitä.

Itseäni lapsettomuudessa raivostuttaa se, kun jotkut äitituttavani ovat sanoneet minulle, että enhän minä voi ymmärtää sitä tai tätä kun en ole äiti. Toisten naisten, jotka ovat äitejä, ylemmyydentuntoinen asenne lapsettomaan naiseen on minusta todella raivostuttavaa. Koen tuon kommentoinnin ylemmyydentuntoisena vähättelynä ja se tuntuu kurjalta. Tämä on oikeastaan tällä hetkellä suurin lapsettomuudessa vaivaava asia. Haluan kuitenkin asettua sen eläpuolelle ja loppujen lopuksi tärkeintä on se, että koet olevasi arvokas ihmisenä lapsen kanssa tai lapsettomana. Olet hyvä naisena juuri sellaisena kuin olet.