Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Fylloidi tuumori borderline Vastaa viestiketjuun: Fylloidi tuumori borderline

#64076
Helmikatri74
Participant

Hei,

Olin jo unohtanut tämän keskustelun, kun aluksi tähän ei vastauksia kuulunut. Kiitos teille omista tarinoista. Kuinka te voitte nyt?

Itselläni tosiaan MRI kuvauksissa ei löytynyt mitään muuta leikkausta vaativaa ja päädyttiin leikkauskohtaan kohdistuvaan osittaiseen lisäpoistoon tammikuussa 2017 ja samalla koko hoito siirtyi Töölöön. Leikkauskohdasta otettiin siis ympäriltä 3 -4 cm pois, niin että varsinaiseen leikkausarpi kohtaan ei enää koskettu. ’Paikaksi’ rintaan otettiin selkälihaksesta pala, jotta rinta saatiin toisen rinnan kokoiseksi. Rinnasta poistettu pala oli puhdas ja mitään hoitoja ( säde tai sytostaatit) ei tarvittu. Myös keuhkot kuvattiin mahdollisten etäpesäkkeiden varalta, mutta keuhkot olivat puhtaat.

Minulla oli jo kesällä 2017 ensimmäinen kontrolli MRI ja se oli puhdas. Nyt seuraava kontrolli kesällä 2018, kontrollit jatkuvat 5 vuotta.

Tämä on kyllä sellainen tuntematon ja uusi kasvain tyyppi, jos on kirjoitettu aika vähän suomessa. Englanninkielisiltä sivuilta sitten saa kyllä enemmän tietoa asiasta. Itse kysyin lääkäriltäni, ennustetta sairaudelleni ja hän sanoi että tapauksia on vähän ja varmaa ennustetta uusiutumisen kannalta on vaikea antaa. Hän kuitenkin sanoi, että kaikille joille on tehty heidän toimestaan samanlainen leikkaus kuin minulle, ei ole kasvain uusinut.

Itse huomasin, että varsinainen henkinen työ alkoi vasta paljon leikkauksen jälkeen. Ulkoiset haavat olivat parantuneet ja sitten alkoi miettiä, että uusiko kasvain ja huomataanko sitä? Nyt ajatus ei enää iske niin usein, mutta vieläkin miettii ajoittain elämän rajallisuutta ja yllätyksellisyyttä. Varsinkin kun tämä kasvain on niin harvinainen ja nopea liikkeissään. Minua lohduttaa se, että Töölössä on tämän alan paras hoito ( sarkoooma ryhmä ja sen kokeneet asiantuntijat) ja jos jossain, niin siellä tämä huomataan.

En ollut myöskään kuullut tällaista tukiryhmästä FB:ssä, pitää tulla sitä kurkkaamaan.

On kyllä hienoa saada jakaa ajatuksia ja kokemuksia teidän kanssa.

Aurinkoista kevätpäivää ja hyviä vointeja toivotellen.

T: Helmikatri