Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64073
Myy79
Participant

Hei Jaana69!

Opamoxia voi käyttää jonkun ajan, mutta ei liian pitkään. Näin olen itse käsittänyt . Kannattaa toki kysyä sairaalan lääkäreiltä asiasta , siis joltain luotettavalta lääkäriltä. Mulla toi mirtazapiini 15 mg toimi hyvin uneen ja käytin myös melatoniinia sen kanssa yhdessä. Käsittääkseni opamox on rauhoittava lääke, joka auttaa uneen ja ahdistukseen rauhoittavasti. Mutta sen teho laimeni aika nopeasti ainakin omalla kohdallani. Noista synkistä ajatuksista sen verran, että itse ainakin hyödyin myös puhumisesta jonkun luotettavan ammattiauttajan kanssa. Valtakunnallinen kriisipuhelin on myös ympäri vuorokauden auki eli voi soittaa koska tahansa. Lisäksi syöpäsäätiön neuvontapuhelimeen voi myös soittaa ja suosittelen kumpaakin vaihtoehtoa. Itse olin kovin ahdistunut hoitojen päättyessä ja tuntui hyvältä soittaa kriisipuhelimeen ja jutella tuntemuksistaan ja ajatuksistaan. Suosittelen kaikille avoimuuttaa sairaalan suuntaan eli ei kannata yksin jäädä miettimään lääkitys ym. asioita vaan puhua hoitohenkilökunnan kanssa hoitoon liittyvistä asioista.