Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64061
Kia Kolangio
Participant

hei Jaana,
ehkä pojillasi on reipas ote ja tasapainoa jopa kriisin keskellä koska niillä on niin hyvä äiti (!!). tai siis vanhemmat.

Opamox ei ole huume vaan LÄÄKE sitä tarvitsevalle. tai toki sitä voisi käyttää huumeenakin väärällä annostuksella muttei se ole sun ongelmasi.
nyrkkisääntö on, kuten mun lääkärimies sanoo aina, että diabetekseen käytetään diabeteslääkitystä, verenpainetautiin verenpainelääkitystä ja ahdistukseen ahdistusta lieventävää lääkettä, jälkimmäistä ei mielellään kuitenkaan vuosikausia.

Cipralexin vaikutus alkaa tosiaan vasta parin kolmenkin viikon päästä, eli jälleen malttia odotteluun sitten kun olet aloittanut lääkityksen. toimintakyky lisääntyy lääkkeen ansiosta ja kuten taisin jo mainitakin, itselläni se tehoaa siten että kykenen ylipäätään käsittelemään asioita sekä tätä elämänvaihetta enkä vajoa sängynpohjalle ahdistukseni kourissa.

tuo oli myös ikävä uutinen ettei leikkaus onnistu. samahan se on minullakin. ei toivoakaan leikkauksesta jos ei tuumorini, mikä on nyt läpimitaltaan 10 senttiä, kutistu entisestään useita senttejä.

kysyin ukoltani äsken noista suurentuneista imusolmukkeista.
se, että ne ovat suurentuneet, eivät välttämättä tarkoita muuta kuin sitä että elimistö on hälytystilassa koska siellä on syöpää. imusolmukkeet ovat ikään kuin merkki puolustusmekanismista, mikä yrittää toimia parhaalla mahdollisella tavalla, ja silloin ne laajenevat.
eli tavallinen anginakin taikka muu tulehtustila aiheuttaa solmukkeiden laajenemista.
jotenkin noin… toivottavasti muistin nuo asiat oikein. (nyt se lähti kantamaan puita saunaan yms.)

minäkin päädyin sairaslomalle välittömästi kun tämä syöpäepäily alkoi, mikä sittemmin muuttui diagnoosiksi.
Meilahden lääkäri kirjoitti s-loman vuoden loppuun saakka jo tammikuusta alkaen. diagnoosihan ”valmistui” jo joulukuussa.
itselleni toivon sairaseläkettä jo vuoden päästä.
olen ajatellut, että päivätyöni on nyt pitää itsestäni parasta mahdollista huolta ja levätä niin paljon kuin siltä tuntuu. en voi tällä hetkellä muuta. elelen nyt siis tämmöistä elämänvaihetta. sairastan vakavaa sairautta mutta myös hyviä asioita/edistysaskelia hoidoissa saattaa tapahtua, kuten on jo tapahtunutkin.
nuorempana olin valtavan kunnianhimoinen. nykyisin arvostan pienimuotoista ja yksinkertaista elämää yli kaiken.

paljon toivoa ja miksei myös taistelutahtoakin tilanteeseesi. en tykkää tuosta taistella-sanasta, mutta tiedät mitä tarkoitan.
ei anneta periksi.
yritetään löytää elämänhalua kaikesta huolimatta, se kannattaa ja voimistaa tahtotilaamme jaksaa ja sietää rankkojakin hoitoja.
esim. tänään minulla on ollut aivan normaali olo. ei oksentelua eikä mitään pahoinvointia. näitä siis lisää!