Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64048
Kia Kolangio
Participant

huomenta,
voi prkl kun sua Jaana koetellaan nyt vielä odottamisella. miten tuo voi kestää noin kauan? entäpä jos se olisikin hyvä merkki. sekin on aivan mahdollista. eli jos tilanne olisi todella paha, niin luulisi sairaalan pitävän kiirettä hoitosuunnitelmissa.
en ihmettele ettet jaksa positiivisuuteen nyt millään tavalla kun kaikki on niin epäselvää.

ai niin, emme suinkaan vielä lähde Prahaan, vaan matka on vasta suunnitelmissa.

itse olen todella lääkemyönteinen. minusta psyykeenlääkettä pitää käyttää jos sille on tarvetta. eritoten näitä Cipralexin kaltaisia, mitä itsellänikin on käytössä varmasti loppuelämäni, koskeivät ne aiheuta ainakaan samalla tavalla riippuvuutta kuin esim. bentsodiatsepiinit eli rauhoittavat.
olen niin tottunut ottamaan mielialalääkitykseni etten enää edes reagoi tai muista käyttäväni niitä.
enkä ole enää halukas kokeilemaan mitä tapahtuisi jos lopettaisin sen. miksi lopettaisin? olenhan luvannut itselleni, että teen kaikkeni etten vaivu depressioon, ja se tarkoittaa myös sitä että otan lääkkeeni. piste. joku tarvitsee verenpainelääkitystä, minä psyykelääkettäni.
aikoinaan harmitti kovasti kun kyseisiä mielialalääkkeitä kutsuttiin tökerösti ”onnellisuuspillereiksi”. mitä skeidaa. eivät ne mitään onnelliseksi tee vaan itse koen asian siten, että jos/kun en vaivu ahdistavaan masennukseen, minulla on voimavaroja käsitellä ahdistustani, ei vain tuntea sitä. en joudu masennuksen lukkiutuneeseen tilaan, en tipahda tuskaisuuteen, vaan voin elää elämääni ja jopa nauttia siitä.
masentuneen ihminen maailma kapenee väistämättä ja ongelmat ja kriisit paisuvat järjettömiin mittasuhteisiin.
olen todella kiitollinen lääkkeeistäni ja sen suomasta hyvinvointisuudestani.
lääkitys oli tärkeää myös terapian aikana. koska lääkkeen avulla minulla tosiaan oli kapasiteettia käsitellä esim. lapsuuttani, mikä oli sekin aika rankkaa. meillä ei ollut ns. ulkoisia ongelmia. ei alkoholismia, väkivaltaa, taloudellista ahdinkoa tai muuta, mutta oi pojat miten tunneköyhää.
ei tästä tämän enempää mutta olen kyllä varsin tietoinen syistä ja seurauksista koskien masennustaipuvaisuuttani.

loistavaa Jaana että sulla on valmiuksia vastaanottaa keskusteluapua. se ei ole kaikille se ihan helpoin juttu.
mieti tosiaan myös lääkityksen mahdollisuutta ja juttele asiasta lääkärisi kanssa.
Onneli on valtava rikkaus. hän kyllä ymmärtää kaikki maailman asiat, vaikkei ehkä aina tunnu siltä :)
lisäksi koiran kanssa elo on terveellinen elämäntapa ulkoiluineen kaikkineen.
näen silmissäni kun Onneli koisaa selällään tyytyväisenä elämäänsä, tassut kohti kattoa.

kiitos kysymästä, pahoinvointia on ollut aamuisin. tänään en joutunut oksentamaan. ensi viikosta voi tulla vielä rankempi koska maanantaina jälleen syto, sitten onkin väliviikko.
Jaana hyvä, tämän kamalan paskamaisen syövän kanssa voi elää ihan hyvää elämää. niin mahdottomalta kuin se aluksi tuntuikin.
toivo on korkealla varsinkin nyt kun sain virallista tietoa siitä että hoidoilla on vastetta.
en tiedä miten pärjäisin, jos tilanne olisi sellainen että olisin saanut tiedon syövän leviämisestä yms.
mutta, sikäli mikäli olen ymmärtänyt oikein, toisinaan leviäminenkin saadaan aisoihin. tärkeää on tietää, että kaikki on mahdollista. myös ne hyvät uutiset. SYÖPÄ ei ole enää samanlainen sairaus kuin vuosia sitten, hoidot kehittyvät uskomatonta vauhtia.

ai niin, Yle Arenasta löytyy kaiketi vieläkin Inhimillinen tekijä, se keskusteluohjelma, jossa kaksi parantumatonta syöpää sairastavaa kertoo kokemuksistaan. molemmilla tilanne oli toivoton, mutta lopulta oikeat hoidot löytyivät. jakson nimikin oli muistaakseni ”Kuolemantuomio peruttu”.
sain valtavasti voimaa tuosta jaksosta. suosittelen!

parasta mahdollista päivää teille kaikille!
olen hengessä mukana Jaana! terveisin, K