Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kolangiokarsinooma – kohtalotovereita? Vastaa viestiketjuun: kolangiokarsinooma – kohtalotovereita?

#64019
Myy79
Participant

Hei Kia ja Jaana69!

Kia: Kyllä mä ostin ruusuja, mutta jo pari päivää ennen naistenpäivää. Toki sitä taas tuli mietittyä omaa muuttunutta kehoansyövän jäljiltä ja paska juttuhan se on sairastua munasarjasyöpään 37-vuotiaana kun se on yleensä muutamia kymmeniä vuosia vanhempien naisten sairaus. Totta on se, että saan kuitenkin olla kiitollinen siitä, että nyt olen toistaiseksi vapaa syövästä. Kiitos paljon onnitteluistasi ja olen lukenut muutamaankin kertaan tuon sinun aikaisemman vastauksesi lapsettomuus asiaani. Siitä sai hyvää vertaistukea. Sinulla on hyviä ajatuksia. Olen kovasti pahoillani puolestasi, että sinun syöpäsi on parantumaton.

Jaana69: Mä otin aina ennen sytohoitopäivää eli edellisenä päivänä lääkärin määräyksestä 39 tablettia dexametasonia, joka vaikuttaa myös siihen pahoinvointiin ja omalla kohdallani myös allergiseen reaktioon. Mä siis sain laajan ihottuman jommasta kummasta sytostaatista ja sen jälkeen kortisonimäärääni lisättiin. Lisäksi mä sain aina ennen sytostaattitiputusta suonensisäisesti myös kortisonia. Eli siis tuon 39 tabletin lisäksi. Ondansetronia vahvempaakin lääkettä on , mutta sitä ei mulle määrätty eli nimeä en tiedä.

Sytostaattihoidon päättymisen jälkeen piti ottaa myös aina seuraavan kolmen päivän ajan dexametasonia ja primperania. Mä olin siis aivan täyteen pumpattu kortisonia, mutta en kyllä kärsinyt pahoinvoinnista ja allerginen reaktiokin saatiin kuriin.