Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA rumba Vastaa viestiketjuun: PSA rumba

#63994
punarinta
Participant

Tämän ketjun otsikko, PSA rumba. Onko se rumbaa vai sambaa? Tärkeintä on että psa mittausmahdollisuus on olemassa, mutta miksi eurooppalaiset urologit eivät halua mitata psa:ta? Yksikin liian pitkälle mennyt tapaus on liikaa. Kuusi vuotta on onneksi mennyt hyvin, mutta miksi hoitavat urologit sanoivat ettei kannata ilmoittaa omista jutuista kuin ehkä lähipiirille? Ei tullut kehotusta että ilmoita esim. kaikille serkuille ja heti. Nyt se on myöhäistä.

Tämä vertaistuki voisi olla huomattavasti parempi, kuin silloin ennen. Katsokaa arkistoa, siellä oli monta kommenttia samana päivänä, täällä tulee kommentteja silloin tällöin. Kuitenkin sama määrä valitettavasti sairastuu joka vuosi. Jotenkin tuo wanha vertaistuki oli ihmistä lähempänä ja sitä oli helppo käyttää. Ja Propo; jäsenmaksua vaaditaan, sen toki ymmärrän, mutta keskustelua ei käytännössä ole, eikä jäsenlehtiäkään tunnu saatavan nettiin millään ilvellä.

Tätä netin vertaistukea tulee aktivoida ja näitä miesongelman juttuja levittää. Täällä pitäisi kuulla uusimmat hoitomenetelmät, käypähoitoa ei kannata lukea, se on useimmiten vuosia jäljessä. Että lihavuus, alkoholi, tupakka, liian korkea ikä olisi ehkä syitä ers:ään. Eihän näistä tarvita ensimmäistäkään kun ers voi tulla jo hyvin nuorella iällä.