Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Etäpesäke Vastaa viestiketjuun: Etäpesäke

Vastaa viestiketjuun: Etäpesäke

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Etäpesäke Vastaa viestiketjuun: Etäpesäke

#63974
Kia Kolangio
Participant

hei,
ikävää että Terve54 on joutunut odottelemaan asiassa jos toisessakin.
kuulostaa kovin erikoiselta.
olen kuitenkin samaa mieltä kuin Hanne17 että julkiseen syöpähoitoon Suomessa on suuret syyt luottaa, eikä turhaan sanota Suomen olevan edelläkävijä hoitotoimenpiteissä ja luotettavuudessa. toisin sanoen siihen on kertakaikkiaan oltava jokin selvä syy miksi odotuttavat.

itsekin sairastan parantumatonta syöpää, Kolangiokarsinoomaa. tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sairauttani hoidettaisi. papereissani lukee selvästi että ”hoidot aloitetaan sairauden etenemistä jarruttavalla tavoitteella”.
diagnosoinnin jälkeen pääsin varsin nopeasti hoitojen piiriin Helsingin Meilahteen.

oma mies toimii anestesian erikoislääkärinä yksityisessä syöpäsairaalassa ja hänen mielestä yksityinen hoito (ainakin minun kohdalla) olisi siinä mielessä yhtä tyhjän kanssa koska mitä todennäköisimmin saisin siellä tismalleen samat hoidot kuin Meilahdessa.

kyseisessä yksityisessä sairaalassa käykin eniten ulkomaalaisia, lähinnä varakkaita venäläisiä, jotka eivät tietenkään voi nauttia oikeuksista suomalaisiin julkisiin hoitoihin. Venäjällä julkiset hoidot eivät ole likimainkaan samaa ”tasoa” kuin Suomessa.
mutta jos varaa on, niin mikä estäisi käynnit yksityiselläkin? lähinnä oman mielenrauhan takia.

voimia odotteluun ja kannattaa ottaa asioista selvää, kuten olet jo varmasti ottanutkin.
tsemppiä!