Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä" Vastaa viestiketjuun: Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä"

Vastaa viestiketjuun: Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä"

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä" Vastaa viestiketjuun: Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä"

#63855
Kia Kolangio
Participant

tervehdys tännekin pitkästä aikaa,
yritän jälleen jotain positiivista.
kuten kerroin olen ollut vuosia jonkin sortin alkoholiriippuvainen, samoin sairastanut depression.
molemmat nämä on mennyttä elämää, ainakin toistaiseksi. eritoten tarkoitan tuota alkoriippuvaisuuttani. olen aina hoitanut työni, kotini jne. mutta riesa se on ollut. nykyisin en koe ykskantaan minkäänlaista mielitekoa alkoholiin. asia voisi olla toisinkin päin. syöpädiagnoosini seuraamuksena olisin hyvinkin voinut heittäytyä hällä väliä mentalitteetiin että mitäpä tässä enää jännittämään, antaa mennä vaan.
onneksi näin ei ole tapahtunut.
syöpäni toki ahdistaa välillä, mutten ole tunnistanut depression ensimerkkejä. niitä ei ole ollut. pienoinen ihme sekin, koska depis on varsin helposti uusiutuvaa lajia.

toisaalta esim. tuota alkoholijuttua voisi spekuloida sitenkin, että jos en olisi alituiseen sytojen takia huonovointinen, niin kiehtoisiko tällöin viinipullon aukaiseminen, ehkä. en kuitenkaan ole ollut koskaan sellainen juoppo jolla jäisi esim. päiväkausien pituinen putki päälle.
nyt olen kuitenkin vapaa. vapaa mieliteoista, ja se on tärkeintä, olivat ne juurisyyt mitkä tahansa.
alkoholismihan on sitä, että vaikkei yksilö joisikaan, hänen ajatuksensa pyörii liiaksi alkoholin ”piirissä”. ostanko viinipullon vai en, entä jos en tänään osta, niin koska seuraavaksi voisin vetää pikku humalat jne.
eli ainaista arpomista.
se on poissa, mennyttä.

kevään odotus on kuplivaa. sekin niin positiivista.
odotan malttamattomana koska voin laittaa (tai komentaa miehen laittamaan) parvekkeen kevätkuntoon.
partsin luukut on pestävä, samoin siellä olevat värikkäät räsymatot. ennen kuin kukkia voi sinne istutella, hankin vaikka rykelmän kivoja kynttilöitä vadille.
kohta pääsee eroon raskaista talvivaatteista. tai kohta ja kohta, mutta jo maaliskuussa saattaa lämpöiset kelit yllättää. ihanaa.
sitten ostan jotkin kivat upouudet lenkkarit. uusi kevätakki on jo hankittu.
pääsiäisenä lammasta! ja paljon suklaamunia!

no niin.
pientä piristystä siis päiviimme! :)
ei suostuta jäämään sairautemme vangeiksi kokonaan.
kaikille lämpöisiä terveisiä,
toivottaa Kia