Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Kuulumisia 9 kk hoitojen päättymisen jälkeen ja sairastumisvuosikertomus Vastaa viestiketjuun: Kuulumisia 9 kk hoitojen päättymisen jälkeen ja sairastumisvuosikertomus

Vastaa viestiketjuun: Kuulumisia 9 kk hoitojen päättymisen jälkeen ja sairastumisvuosikertomus

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Kuulumisia 9 kk hoitojen päättymisen jälkeen ja sairastumisvuosikertomus Vastaa viestiketjuun: Kuulumisia 9 kk hoitojen päättymisen jälkeen ja sairastumisvuosikertomus

#63850
Kia Kolangio
Participant

hei taas,
Myylle: kyllä huonovointisuuteni johtuu sytoista, ei siitä mihinkään pääse. ne vaan on kestettävä.
onneksi keksin, tai paremminkin mieheni keksi, että jatkuvaan etovaan oloon auttaa Primperanin oheen otettu pieni määrä opiaattia eli OxyNormia 5 mg. kipuja sen sijaan ei ole, mikä on ihana asia.
Neculle: ehkä juuri kova kipulääke ottaa sydämeen. kannattaa ehdottomasti mainita siitä lääkärillesi, kuten olet varmasti jo tehnytkin.

kunto on huono minullakin. nykyisin päivästä riippuen en jaksa kävellä edes kauppaan 300 m ja sieltä takaisin kevyiden kantamusten kanssa.
toisinaan se onnistuu muttei toki aina. hengästyn ja katse hakee alituiseen jotain mihin istahtaa edes hetkeksi.
tiskaaminen ja muut kotityöt takkuaa. tiskaan yhden kupin, ja menen lepoasentoon, sitten toisen, ja taas lötköttelemään.
aurinkoiset päivät sentään piristävät! odotan malttamattomana kevättä kun voi istuskella parvekkeella ilman talvitamineita.
ja entä kun pääsee jo puistoon. se vasta luxusta olisi.
kaikkea pientä kivaa ”kodin kohentamis/siivous”-haaveita olisi näin kevättä kohti mennessä. hurahdin vuosi sitten Konmari-touhuun ja siivoilin kaappeja putsplakankki kuntoon… semmoista kaikkea haluaisin nytkin touhuta.
tai voisihan sitä toteuttaa samoin kuin niitä tiskejä. yks tavara kerrallaan kierrätyslaatikkoon/roskiin, sit lepoa, ja taas yksi rompe samaan kohteeseen.

tässä yks päivä mietin, että mitäpä jos saisi esim. keuhkokuumeen, auts. sehän voisi tarkoittaa vaikka mitä kuten nopeaa lähtöä.
en käsitä etten ole pohtinut tuota mahdollisuutta aiemmin. olen elellyt mielikuvissa että olisin muka koko ajan kärryillä tautini etenemisestä, mutta että äkkilähtöä eri ”sivusairauksien” vuoksi.. ei, ei, sitä en ole käsitellyt yhtään.
jos joku jaksaa pureutua tämmöiseen synkkään asiaan, olisi hienoa saada kuulla tuntemuksia moisesta mahdollisuudesta.
olen kirjoittanut testamentin vaikkei juuri sen kummempia jakamisia olekaan, jotain kuitenkin, lähinnä tunnearvoltaan merkittäviä juttuja.
samoin oon kirjoittanut esim. toivomuslistan eri asioista kuten hautajaisista jne.
ja listannut salasanat paperille pankkiin, someen jne. siten että läheiset löytävät ne helposti. (tai siis tietävät jo missä ne on)
ja hoitotahdon olen pannut kuntoon ilman muuta.
miten te muut suhtaudutte tällaisiin asioihin?

kaikesta huolimatta kaunista pakkaspäivää kaikille! :)
toivottaa Kia